Головна Новини Міліціонери затримали іноземця який продавав дурман

Міліціонери затримали іноземця який продавав дурман

злочинДільничні інспектори, які обслуговують Підгаєцький район, затримали громадянина Росії із сумкою наркосировини. Чоловік запевняв, що макову соломку, заготовляв для власних потреб, про те не виключено, що «урожай» міг потрапити в чужі руки.
Як згодом пояснив правоохоронцям 49-річний осетинець, на Тернопільщину він приїхав у пошуках роботи. Проте налагодити життя завадила давня пристрасть до дурману, через яку, до слова вже не одноразово побував на лаві підсудних.
У пошуках забороненої сировини, за порадою знайомих попрямував на Підгаєччину. До села Шумляни, а саме там планував зібрати врожай маку, добрався рейсовим автобусом під вечір. Не зволікаючи, пішов городами. На одному таки знайшов те, що шукав. Нарізав і поскладав до сумки понад чверть тисячі макових головок, а це майже півкілограма соломки.
Із «здобиччю» уже зібрався рушати до обласного центру, та заїжджого іноземця помітили дільничні інспектори. На запитання, хто такий і що робить на Підгаєччині, чоловік спочатку пробував відбрехатися, та коли міліціонери попросили викласти вміст дорожньої сумки, зрозумів, що відступати нікуди.
Щодо 49-річного росіянина відкрито кримінальне провадження за частиною першою статті 309 Кримінального кодексу. Проводиться досудове розслідування.