Головна Новини Міліція допитала Винничука про порнографію

Міліція допитала Винничука про порнографію

Винничук

Винничук23 січня до помешкання письменника Юрія Винничука завітали представники міліції, які взяли в нього пояснення з приводу звинувачень у порнографії, висунутих до нього в депутатському зверненні Леоніда Грача. Про це «Телекритиці» розповів пан Винничук.

За його словами, до нього прийшли саме представники міліції, а не прокуратури (нардеп Леонід Грач писав звернення до Генпрокуратури). Правоохоронці прийшли вручити письменникові повістку для надання пояснень завтра, 24 січня, о 9-й ранку. Однак він одразу вдома написав пояснення.

«Я написав по тих пунктах, по яких мене звинувачує Грач, – зазначив пан Винничук. – Пояснив, що у своїх творах не вбачаю жодної порнографії та не розумію, чому міліція має займатися такою справою, займатися цензурою».

«Тепер треба чекати далі, якими будуть наслідки. Але я впевнений, що з того усього буде пшик, як із Марією Матіос, яку також звинувачували в порнографії», – додав письменник.

Нагадаємо, народний депутат Леонід Грач з ініціативи керівника Інституту політичних, соціологічних і маркетингових досліджень Володимира Бондаренка звернувся до Генеральної прокуратури з проханням вжити заходів реагування на творчість письменника Юрія Винничука. У ньому нардеп звинуватив митця в порнографії.