Головна Новини Матері у молитві відсвяткували ювілей у Зарваниці

Матері у молитві відсвяткували ювілей у Зарваниці

25-27 травня відбулася 5-а піша проща спільноти “Матері в молитві” до Марійського духовного центру Зарваниця. Близько 300 паломниць та членів їхніх родин, подолали 55 км маршруту Тернопіль-Ішків-Зарваниця, протягом якого молилися за свої сім’ї. Проща відбулося з нагоди 10-ї річниці від дням заснування спільноти у Тернопільсько-Зборівській архиєпархії.

Очолив пішу колону духівник спільноти о. Василь Чамарник. Священик служив Божественну Літургії у храмі св. Пантелеймона Цілителя (масив Дружба), перед початком ходи уділив благословення мощами святого, а відтак спільно з іншими священиками провадив молитовною програмою, сповідав паломників в дорозі.

“Марія для нас є взірцем матері, яка молиться та вболіває за своїх дітей, – зазначив о. Василь Чамарник. – У Зарваниці ми молимося, бо переживаємо за долю своїх дітей, за майбутнє українських родин, що наражені на різні небезпеки у сучасному суспільстві”.

Зупинка на нічліг відбулася у с. Ішків (Козівський район), де їх гостинно вітали вірні села та адміністратор парафії о. Євген Зарудний.

Наступного дня кількість прочан збільшилася так, що вже у Зарваницю увійшла піша колона, що налічувала понад 500 матерів Тернопільсько-Зборівської архиєпархії, а також представників з Львівщини, Івано-Франківщини та Бучацької єпархії.

У Зарваниці відбувся святковий концерт за участю самодіяльних колективів спільноти, церковного хору зі с. Шляхтинці, жіночого ансамблю “Горлиця” зі с. Криве Козівського р-ну та дитячого хору із церкви св. Йосафата (Тернопіль). Відтак паломники взяли участь у Вечірні, Святій Літургії, поході зі свічками до чудотворного місця та Хресній дорозі.