Головна Новини Кращий вальник представлятиме Тернопільщину на конкурсі

Кращий вальник представлятиме Тернопільщину на конкурсі

10 серпня ц.р. Збаразьке лісництво, яке входить до ДП «Тернопільське лісове господарство», приймало професіоналів зі звалювання лісу. А приймали участь у змаганнях представники п’яти підприємств, підпорядкованих Тернопільському обласному управлінню лісового та мисливського господарства. Про це «Номер один» повідомили в прес-служба Тернопільського обласного управління лісового та мисливського господарства.

П’ять представників з п’яти лісгоспів показували свою майстерність у п’яти конкурсних завданнях, а саме зі звалювання дерева, де оцінювалася точність попадання на кілок, вимір куту зрізу, ін.; зрізування кілків на швидкість (при цьому суддівська комісія вимірювала довжину кожного спиляного кілка, яка не мала перевищувати 3 мм та стежила чи не пошкоджене місце спилу деревини); заміну ланцюга бензопили – учасники змагання мали змогу вибирати: замінювали ланцюг на новий або переставляли ланцюг на інший бік; а також розкряжування колоди комбінованим різом та точне розкряжування.

Суддівську комісію представляли завідувач відділу технічної політики і промислової діяльності Любомир Ничка, головний спеціаліст цього ж відділу Василь Заблоцький, начальник відділу лісового господарства ТОУЛМГ Юрій Лісовий, начальник відділу контролю, охорони та захисту лісу Іван Приймачук і ін..

Найголовнішим було перше завдання, адже саме за його результатами учасники мали змогу набрати якнайбільше балів, що практично давало змогу вирватися у першість на старті боротьби і впевнено тримати її протягом усіх п’яти етапів конкурсу-змагання. Суворе дотримання правил техніки безпеки, на якому наголосив усім учасникам змагання на початку конкурсу головний спеціаліст відділу технічної політики та промислової діяльності ТОУЛМГ, представник суддівської комісії Василь Заблоцький, давало змогу безперешкодно пройти всі конкурсні завдання і не втратити таких важливих для кожного конкурсанта балів.

Одразу ж після першого етапу конкурсу лідируючі позиції зайняв представник ДП «Бережанське лісомисливське господарство» Михайло Махіброда. До речі, пан Михайло не вперше бере участь у змаганні і щоразу підвищує рівень своїх професійних якостей. Минулоріч у Скалі-Подільській він зайняв третє місце. За рік представник Бережанщини добре потренувався, адже впевнено почував себе під час проходження всіх конкурсних завдань, що дало змогу не віддавати пальму першості під час проходження всіх п’яти етапів змагання.

Другий рік поспіль друге місце за представником ДП «Бучацьке лісове господарство» Михайлом Герасимчуком. Михайло Омелянович зізнався, що не тренувався напередодні змагання. Проте в тонусі його тримає щоденна важка праця, яка й закаляє і душу й тіло майстра звалювання лісу.

Третім переможцем став Михайло Колос представник Колиндянського лісництва ДП «Чортківське лісове господарство».

Четверте місце посів господар змагання – представник Буданівського лісництва ДП «Тернопільське лісове господарство» Ігор Бойко.

Дещо не пощастило представникові Волинського лісництва ДП «Кременецьке лісове господарство» Ярославові Вінічуку, який на першому етапі конкурсу не розрахував куту спилу дерева, через що було пошкоджено деревину, а отже і віднято значну суму балів, у результаті чого кременецький вальник зайняв п’яте місце.

На змаганнях свою продукцію для усіх охочих представили дві конкуруючі фірми «Husqvarna» та “Stihl”, які нагородили переможців цінними подарунками, а суддів та учасників конкурсного змагання – заохочувальними призами. Також трьом першим переможцям було вручено грошові нагороди від Тернопільської обласної організації Товариства лісівників України, яке представляв її голова, перший заступник начальника ТОУЛМГ Ігор Гуменюк, а також почесними грамотами, які вручив господар проведення обласного конкурсу-змагання вальників лісу-2012, директор ДП «Тернопільське лісове господарство» Олег Данилевич.