Головна Новини Хоптян зайнявся фізкультурою

Хоптян зайнявся фізкультурою

хоптян

хоптянНа Тернопільщині, з 9 по 16 вересня, проходитиме Олімпійський тиждень. Розпорядження про організацію такого заходу підписав голова облдержадміністрації Валентин Хоптян.

А метою проведення Олімпійського тижня є активізація фізкультурно-спортивної роботи в області, навчання та виховання учнів на гуманістичних цінностях олімпійського руху, формування в них навичок і культури здорового способу життя, залучення широких верств населення до активних занять фізичною культурою та спортом.

А розпочалася акція з проведення Всеукраїнських змагань з оздоровчого бігу «Тернопільська Озеряна». Участь у забігові навколо Тернопільського ставу взяло 109 учасників.

Загалом ж в рамках Олімпійського тижня заплановано провести низку змагань з різних видів спорту. Також буде організовано ряд семінарів, конференцій, форумів, конкурсів, пов’язаних з розвитком та пропагандою олімпійського руху.

Одним з невід’ємних елементів такої акції є «Олімпійський урок», який на території області буде проходити впродовж вересня – жовтня 2012 року.

Планується також провести відкритий олімпійський урок за участю представників органів влади та місцевого самоврядування, Тернопільського обласного відділення НОК України, у всіх районах області.