Головна Новини Хоптян розказував освітянам як добре живеться

Хоптян розказував освітянам як добре живеться

На нараді присутні обговорили питання стану готовності освітніх закладів до 2012/2013 навчальних років, забезпечення шкіл матеріально-технічною базою, а також щодо вирішення нагальних проблем.
Виступаючи перед освітянами голова райдержадміністрації Віктор Щепановський охарактеризував стан освітньої галузі Тернопільського району. Зокрема він зазначив, що в районі функціонує 28 дошкільних закладів освіти в яких виховується 1268 дітей.
В жовтні 2012 року планується відкриття ще одного садочку в селі Великі Гаї.
Також Віктор Щепановський зазначив, що протягом 2011-2012 років на ремонтні роботи освоєно близько 400 тис. гривень. Сюди входять ремонт покрівель, внутрішніх вбиралень, заміна вікон.
В районі функціонує 48 загальноосвітні заклади в яких навчається близько 5 тис. учнів. Наповнюваність класів становить 12,6 учнів.
На потреби закладів освіти в район надійшла 81 назва книг у кількості 6 549 примірників. Таким чином першокласники району повністю забезпечені необхідними підручниками.
Говорячи про стан матеріально-технічної бази Віктор Щепановський наголосив, що в усіх школах проведені поточні ремонти загальною площею 27 860 метрів квадратних, а це 65 класів. З державного бюджету на ремонти використано 226,5 тис. гривень.
Заслухавши доповідь, Валентин Хоптян відмітив належний стан підготовки освітян Тернопільського району до початку нового навчального року. Також голова ОДА звернув увагу на необхідності впровадження в закладах освіти сучасних енергозберігаючих технологій.