Головна Новини Хоптян подбає про соціально не захищених дітей

Хоптян подбає про соціально не захищених дітей

сирота

сиротаГолова ОДА Валентин Хоптян доручив забезпечити неухильне виконання вимог законодавства щодо соціального захисту дітей, насамперед дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування. Відповідне доручення керівник області адресував службі у справах дітей облдержадміністрації, районним державним адміністраціям, виконкомові Тернопільської міської ради.
Голова ОДА визначив пріоритетним напрямком діяльності місцевих органів виконавчої влади та органів місцевого самоврядування в області реалізацію державної політики щодо права дитини на сімейне виховання, влаштування дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, в сім’ї громадян – на усиновлення, під опіку, піклування, прийомні сім’ї, дитячі будинки сімейного типу, захисту їх житлових та майнових прав, профілактики правопорушень та злочинності у дитячому середовищі.
Валентин Хоптян доручив передбачити в місцевих бюджетах кошти на придбання і облаштування дитячих будинків сімейного типу, автотранспортних засобів для діючих ДБСТ.
Також буде посилено контроль та нагляд за своєчасним виявленням, постановкою на облік з внесенням до єдиного електронного банку даних, наданням статусу дітям-сиротам та дітям, позбавленим батьківського піклування, умовами утримання і виховання усиновлених дітей, та дітей, які виховуються в сім’ях опікунів і піклувальників, прийомних сім’ях та дитячих будинках сімейного типу.
Крім того в області буде налагоджено ведення обліку дітей, батьки яких довготривалий час перебувають за межами населених пунктів, удосконалено форми і методи встановлення громадської опіки над такими дітьми.
Управлінню у справах сім’ї та молоді облдержадміністрації спільно з місцевими органами виконавчої влади доручено забезпечити стопроцентне оздоровлення дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування під час оздоровчої кампанії 2012 року та наступних років.
Водночас голова обласної державної адміністрації дав доручення управлінню містобудування та архітектури, службі у справах дітей спільно з головним фінансовим управлінням облдержадміністрації розробити у шестимісячний строк регіональну програму на 2013 – 2015 роки із забезпечення житлом дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, та осіб з їх числа.