Головна Новини Хоптян побував “на коврі” в Азарова

Хоптян побував “на коврі” в Азарова

Азаров

АзаровПеребуваючи у відрядженні в м.Київ голова облдержадміністрації Валентин Хоптян взяв участь у засіданні Кабінету Міністрів України.

Йшлося про стан підготовки житлово-комунального господарства, паливно-енергетичного комплексу та об’єктів соціальної сфери до стабільної роботи в осінньо-зимовий період 2012/13 року, про хід виконання програми здешевлення вартості іпотечних кредитів для забезпечення доступним житлом громадян та про заходи щодо погашення заборгованості із заробітної плати на державних та комунальних підприємствах.

Зокрема Прем’єр-міністр України Микола Азаров дав низку доручень профільним відомствам щодо підготовки до можливих надзвичайних ситуацій взимку.

«Мінрегіон, Міненерговугілля, Мінінфраструктури, МВС, Мінекономіки і, звичайно, МНС вже зараз повинні сформувати оперативні штаби та налагодити координацію, як минулого року. До можливих, на жаль, аварій всі служби мають бути готові ще до початку опалювального сезону», – розпорядився Глава Уряду.

Він нагадав, що минулої зими у стислий термін Уряд організував понад 6 тисяч пунктів обігріву, харчування та медичної допомоги безхатченкам, завдяки чому врятовано багато життів, але не обійшлося, на жаль, і без жертв.

«З цього треба зробити висновки і не чекати морозів», – наголосив Микола Азаров.
При цьому Прем’єр-міністр підкреслив, що уже зараз потрібно розпочати профілактичну роботу: «Дільничні інспектори міліції, соціальні інспектори повинні виявити всіх людей, які залишились без житла, а також проблемні родини, які живуть у поганих умовах. Уже зараз треба підготувати стаціонарні, підкреслюю, пункти надання допомоги, мобільні пункти обігріву і харчування, створити запаси теплого одягу, їжі, медикаментів тощо».

Микола Азаров наголосив, що цьогоріч, як і торік, опалювальний сезон повинен розпочатися вчасно і організовано. Він звернув на це особливу увагу членів Уряду, голів обласних державних адміністрацій.

За його словами, до початку опалювального сезону залишається трохи більше місяця, і є час на завершення підготовки житлово-комунального господарства, об’єктів соціальної сфери та паливно-енергетичного комплексу до роботи в осінньо-зимовий період.

Глава Уряду нагадав, що попри надзвичайні випробування минулої зими, завдяки вчасній підготовці, створенню маневрених резервів техніки, матеріалів і людей вдалося уникнути великих аварій, аварії ж в окремих містах оперативно ліквідували.

«Так має бути і в черговому опалювальному сезоні», – наголосив він, додавши, що для стабільного проходження опалювального сезону необхідно завершити підготовку майже 22 тис. житлових будинків та майже 1,7 тис. котелень. Капітально відремонтувати та замінити 268 котлів, більше 185  кілометрів водопровідних та каналізаційних мереж та 60 кілометрів тепломереж.

«Сьогодні рівень готовності об’єктів житлово-комунального господарства становить у середньому 90%. Повністю підготувати 10%, які залишилися, цілком реально протягом місяця. До 1 жовтня в країні має бути 100-відсоткова готовність до опалювального сезону», – наголосив Микола Азаров.

 «Звертаю особливу увагу на завершенні підготовки дитячих садків, шкіл, вищих навчальних закладів, лікарень, об’єктів соціально-культурного призначення. Всі ці об’єкти, безумовно, мають бути готові отримати тепло вже з 1 жовтня», – підкреслив Микола Азаров.