Головна Новини Кандидат номер один – Гіль Валерій Борисович

Кандидат номер один – Гіль Валерій Борисович

miliciyant

 В Тернополі за кожним серйозним кандидатом на посаду начальника міліції стоїть якась політична партія: Облещука підтримує “Батьківщина” та особисто нардеп Деревляний, Матрифайла – “Свобода” і особисто голова облради Хомінець, Максимова – “УДАР”. Дуже не хочеться, щоб міліція знов перетворилась в партійну “ячейку”.

Сьогодні кандидата на посаду начальника УМВС в Тернопільській області, свого друга полковника Гіля Валерія Борисовича, на посаду 1-го заступника начальника УМВС в Тернопільській обл. привів із собою з Києва в 2012 році тодішній начальник УМВС в області Віктор Сак з метою зробити його своєю правою рукою, своїм гаманцем – пише ОРД.

Всі методи,які “орли захарченка”(який, до слова,особисто приїжджав представляти Сака начальником міліції області, а це,повірте, говорить про особливу довіру та відносини між ними)використовували у “боротьбі зі злочинністю” в Києві були впроваджені і в нашій області. Ну і відповідно тарифи стали відповідати столичним міркам-виросли в 2-3 рази. І відповідальним за цей весь бєспрєдєл Сак звичайно поставив Гіля.

Скажімо, кришування ігрового бізнесу обходилося його власникові в 30000 доларів в місяць за один торговий зал (між іншим,за часів генерала Максимова В. В., який теж претендує на цю посаду, такса становила 10000 доларів, так що він для бізнесу вже вигідніший). Крім того, здійснювався контроль за роботою всіх карєрів та цеголень області, а це ще 5-10 тис доларів щомісяця за один обєкт.

Оскільки Гіль був керівником слідчого підрозділу області, то відповідно йшла активна торгівля кримінальними справами економічного спрямування та повязаними з ДТП. Валерій Борисович сконцентрував на собі все матеріально-технічне забезпечення міліції області.

Гіль був і на сьогодні залишається головою житлово-побутової комісії УМВС,комісії по списанню товарно- матеріальних цінностей в тому числі озброєння та боєприпасів.

Доречі,а чи не забуло керівництво МВС, що мисливський обріз,з якого вбили мера Феодосії, раніше проходив як речовий доказ, а потім мав бути утилізованим працівниками УМВС в Тернопільській області. Головою утилізаційної комісії був полковник Гіль. Кримінальне провадження по даному факту закрите, Гіль відкупився.

 Але сьогодні громадскість вимагає відповіді: чи це службова халатність, чи в УМВС торгують зброєю направо і наліво і яка роль в цьому Гіля? Чимало запитань виникає до Валерія Борисовича і з приводу розподілу квартир. Люди,які по 20 років стоять на черзі в УМВС,не можуть отримати квартиру, натомість їх отримують приїзжі варяги.

 Не дивлячись на численні протести громадськості, Сак разом з Гільом віддали земельну ділянку фірмі “Креатор-Буд” під будівництво багатоквартирного будинку, яка розташована на території міліцейського дитсадка по вул. Липовій. Джерела в міліції стверджують, що взяли вони за це-100000 дол.

Декілька днів тому зявилась інформація,що під час недавніх погромів,міліції завдано збитків на 6 млн. грн. Тобто уже списали цінностей на 6 млн, хоча по нашій інформації насправді сума ледь дотягує до 5 млн грн. А де ще 1 млн? А хто голова комісії? К

Коли в державі почалися революційні процеси,тепер уже колишній начальник міліції Сак В. М. подав у відставку,Гіль теж зажурився і про всяк випадок,як стверджують очевидці, написав рапорт на пенсію і поклав у шухляду. Але пройшов місяць- все спокійно, ніякої люстрації не відбувається, аж тут з’явилась можливість ще й начальником стати.