Головна Новини Кайда звернувся до Пшонки бо Хоптян “клеїть дурня”

Кайда звернувся до Пшонки бо Хоптян “клеїть дурня”

Олексій Кайда

Олексій Кайда24 травня 2013 року під час пленарного засідання сесії Верховної Ради України було озвучено запит народного депутата-свободівця Олексія Кайди до Генерального прокурора України Віктора Пшонки та міністра внутрішніх справ України Віталієві Захарченку щодо бездіяльности та неналежного реагування прокуратури та міліції Тернопільської области на порушення законодавства з боку голів Тернопільських обласної та районної адміністрацій Валентина Хоптяна та Віктора Щепановського в земельній царині та галузі культурної спадщини тощо.

Як йдеться у запиті, прокуратура та міліція Тернопілля не реагують належним чином на депутатські звернення щодо порушення законности, зокрема щодо розкрадання землі, пошкодження об’єктів культурної спадщини, незаконного розміщення підпільних казино, продажу алкоголю в нічний час тощо.

“У відповідь на звернення та скарги надходять типові відписки про те, що фактів порушень не виявлено. До прикладу, я скеровую звернення у прокуратуру про службову недбалість та свідоме сприяння пошкодженню державного майна з боку начальника управління культури адміністрації, а прокуратура скеровує звернення “для розв’язання” цієї проблеми в управління культури ОДА. Складається враження, що деякі посадовці поросту клеять дурня”, – зазначив свободівець.

Народний депутат вимагає провести перевірку із залученням працівників Генеральної прокуратури та Міністерства внутрішніх справ фактів бездіяльности та неналежного реагування на порушення законности з боку посадових осіб прокуратури та міліції Тернопільської області.