Головна Новини Кайда не любить індиків чи Чайківського?

Кайда не любить індиків чи Чайківського?

Кайда

«Усі контролюючі установи мають відповісти, чи дотримано чинне законодавство України при наданні приватному підприємству «Агропродсервіс» дозвільних документів для проведення реконструкції тваринницького комплексу у селі Великий Ходачків»

У цьому переконаний голова Тернопільської обласної ради Олексій Кайда.   Очільник найвищого представницького органу краю звернувся з листами до керівників правоохоронних та контролюючих органів щодо законності надання дозвільної документації підприємству «Агропродсервіс» на перетворення колишнього тваринницького комплексу в селі Великий Ходачків на потужну птахофабрику, а також дотримання усіх санітарних, екологічних ветеринарних, будівельних та інших передбачених норм фірмою при проведенні ремонтних робіт. Також необхідні документи має надати і саме підприємство, навколо діяльності якого розгорівся конфлікт.

Як вже повідомлялось раніше, місцева громада Великого Ходачкова, мотивуючи шкідливістю такого виробництва, не дає згоди на запуск великого комплексу з вирощування індиків. Обурені селяни намагалися знайти вихід із конфліктної ситуації, що склалася із приватним підприємством «Агропродсервіс», яка б влаштувала обидві сторони – та марно, неодноразово зверталися до різних інстанцій.

Ще 26 квітня 2012 року сесія обласної ради прийняла рішення  «Про утворення та обрання тимчасової Контрольної комісії Тернопільської обласної ради з вивчення ситуації щодо стану дотримання приватним підприємством «Агропродсервіс».

Члени комісії неодноразово виїжджали у Великий Ходачків, з’ясовуючи деталі та обставини справи, зверталися у виконавчі органи та до органів місцевого самоврядування.    Голова Тернопільської обласної ради Олексій Кайда наголосив: «При вивченні дозвільних документів тимчасова контрольна комісія облради виявила ряд неточностей, суперечностей, розбіжностей. Є серйозні проблеми й у документах на право оренди підприємством земель громади. Тому переконаний, що правоохоронні та контролюючі органи зобов’язані дати свою оцінку, а громада має право, щоб її почули, а не визискували.»