Головна Новини Інтерес громади ніщо в порівнянні з сином високої начальниці

Інтерес громади ніщо в порівнянні з сином високої начальниці

sud-femida20 травня суддя Господарського суду Тернопільської області Андрушків Г.З. прийняла рішення на користь приватного підприємця Похиляк Р.С. відмовити в позові дирекції СШ №2 погашення боргу перед СШ № 2 за користування електроенергією, газом та опаленням.
Тернопільська загальноосвітня школа I-III ступенів №2 Тернопільської міської ради Тернопільської області звернулась в господарський суд Тернопільської області з позовом про стягнення з Суб’єкта підприємницької діяльності – фізичної особи (як ми повідомляли Похиляк Р. С.) збитків в розмірі 8743грн.98коп.
Свої вимоги позивач обґрунтовує тим, що в ході проведеної Державною фінансовою інспекцією в Тернопільській області, у період з 16.09.2013р по 25.10.2013р. планової ревізії фінансово-господарської діяльності Тернопільської загальноосвітньої школи I-IIIступенів №2 Тернопільської міської ради Тернопільської області, за період з 01.11.2007р. по 31.08.2013р., за наслідками якої 30 жовтня 2013р. складено Акт №17-22/264, встановлено, що відповідно до рішень сесій Тернопільської міської ради та укладеного із школою договору безоплатного користування нежитлових приміщень від 01.09.2007 №557 із додатками, частиною приміщення школи площею 43,2 кв. м для організації харчування учнів безкоштовно користувався з листопада по червень 2010 р. фізична особа – підприємець Похиляк Р. С. , який відповідно до п.3.6 Договору зобов”язався сплачувати фактичні видатки за користування комунальними послугами (водою, каналізацією, газом, електроенергією) без обумовлення відшкодування послуг із теплопостачання, чим порушено п.1 Методики розрахунку і порядку використання плати за оренду комунального майна, затв. Рішенням сесії Тернопільської міської ради віщд 07.03.2007р.
Не зважаючи на те, що з матеріалів справи та пояснень представника позивача вбачається, що правовою підставою для зверненням з позовом про стягнення збитків позивач визначає Акт ревізії №17-22/264 від 30.10.2013р., яким встановлено, що за рахунок школи покривались видатки за комунальні послуги з теплопостачання частини приміщення, яке використовувалось суб’єктом підприємницької діяльності – фізичною особою Похиляк Р.С. для організації харчування учнів та що на сторону школи стало КП «Тернопількомуненерго», та Держфініспекція, суддя Андрушків Г.З. прийняла рішення у позові відмовити.

Нагадаємо, що ФОП Похиляк Р. С. не простий собі підприємець, а син нині керівника міського управління освіти Ольги Похиляк. Ми вже писали про те, що його мама – пані Ольга Похиляк
замість відстоювання інтересів підпорядкованого їй начального закладу, вирішила, залишити бодай половину суми, а це майже 10 тис. грн., в сім’ї. Для цього, п. Похиляк О.П. виготовила додаток до договору-оренди 2007 роком, одразу наступним місяцем після підписання основного документа, в якому зменшила орендовану площу з 98,2 кв.м. до 43,2 кв.м і погодила його печаткою управління освіти.

Однак і суддя для розгляду справи «корумпованого» родича чиновниці попала та що потрібно, в 2012 році справу судді Андрушків Галини Зіновіївни розглядала вища рада юстиції і ледь не позбавила її статусу судді.