Головна Новини Як управління тернопільської міської ради крадуть гроші

Як управління тернопільської міської ради крадуть гроші

Прокуратурою міста Тернополя виявлено факти порушення бюджетного законодавства при використанні коштів місцевого бюджету.

Управлінням обліку та контролю за використанням комунального майна Тернопільської міської ради під час забезпечення контролю за якістю та повнотою виконаних робіт з ремонту трьох об’єктів комунальної власності, невідреаговано на завищення вартості робіт та матеріалів, внаслідок чого з міського бюджету підрядним організаціям зайво перераховано кошти на суму понад 70 тис. грн.
За результатами перевірки прокуратурою міста Тернополя внесено подання Тернопільському міському голові з вимогою щодо усунення виявлених порушень та вирішення питання про притягнення до відповідальності 3 посадових осіб управління, з вини яких вказані порушення мали місце.
Аналогічні порушення були виявлені і під час перевірки робіт з капітального ремонту приміщень Тернопільської міської комунальної лікарні швидкої допомоги. Загальна сума порушень – майже 50 тисяч гривень.
Прокуратурою міста Тернополя за вказаними фактами внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань відомості щодо 2-х кримінальних правопорушень стосовно підприємців-порушників за попередньою правовою кваліфікацією за ч.1 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) та ч.1 ст. 366 (службове підроблення) КК України.