Головна Новини Гусятинська РДА опублікувала всі свої “гріхи”

Гусятинська РДА опублікувала всі свої “гріхи”

На колегії районної  державної адміністрації  обговорено питання про  стан підготовки житлово-комунального господарства та соціально-культурної сфери району до роботи в осінньо-зимовий період 2012-2013 років. По даному питанню доповідав заступник голови райдержадміністрації Роман Сагайдак. Він зокрема зазначив, що підприємствами житлово-комунального господарства району проведено певну роботу по організації роботи з підготовки народногосподарського комплексу до роботи в осінньо-зимовий період 2012-2013 років.

Разом з тим, залишається цілий ряд невирішених проблем щодо підготовки підприємств житлово-комунального господарства до роботи в осінньо-зимовий період 2012-2013 років.

Так, у селищі Гусятин мають місце наступні недоліки.

Не в повному обсязі проводиться вивіз сміття з індивідуального сектора, не завершено роботи по заключенню договорів на вивезення та знешкодження побутових відходів, не обладнано площадки під контейнери для сміття. Складування сміття проводиться жителями центру селища під стінами житлових будинків, під торговими закладами, а також захаращуються побутовими відходами урни, що розташовані на тротуарах центральних вулиць, не вирішується питання переробки побутових відходів. Водопровідна та каналізаційна системи міста зношені, відмічаються часті прориви, які ліквідовуються несвоєчасно, не ведеться відомчий контроль за якістю питної води, не проводиться доукомплектація лабораторій станції другого підйому та очисних споруд. Не вирішується питання резервного водозабезпечення, на випадок перебоїв в подачі водопровідної води. Громадські криниці на даний час  безгосподарські, ремонтні роботи не проводяться.

Не завершено реконструкцію із збільшенням потужності загальноміських очисних споруд, при експлуатації очисних споруд використовується практика примусової зупинки механічних аераторів з метою економії електроенергії, не функціонує  друга технологічна лінія по очистці стічних вод. Контроль за якістю очистки стічних вод не ведеться.

Не вирішено питання очистки стоків від санаторію «Збруч», прилеглих житлового масиву, виробничих об’єктів. Не проведено  ревізію та очистку існуючої системи дощової каналізації.

        У місті Хоростків не проведено тампонаж недіючих свердловин. Порушуються правила утримання водогону, не огороджено зони суворого режиму артсвердловин. З 7-ми артсвердловин на даний час працює тільки 2. Не ведеться відомчий контроль за якістю питної води. Зони санітарної охорони артсвердловин не огороджені, не ведеться відомчий контроль за якістю питної води.

Напівзруйнованими та розкомплектованими залишаються очисні споруди Хоростківського ліцею. Працюють лише в період  цукроваріння очисні споруди цукрового заводу. Не в повному обсязі укладено договори на вивезення твердих побутових відходіввід жилого сектору. Роботи по сплануванню та кагатуванню сміттєзвалища ведуться несвоєчасно, неякісно. Не вирішено питання паспортизації сміттєзвалища.

В м.Копичинці склалась надзвичайна ситуація з питань охорони довкілля.Протягом року не здійснюється цетралізоване водопостачання. Впродовж останніх років в незадовільному санітарно-технічному стані утримуються каналізаційні споруди,загальноміські очисні споруди утримуються в недіючому стані, виведені з ладу,потребують негайної реконструкції. Не вирішується питання очистки стічних вод від установи ВК-112.

Внаслідок того, що каналізаційно-насосна станція не експлуатувалась, на даний час по суті виведена з ладу і потребує значних коштів для відновлення роботи.

В запущеному стані утримується територія універмагу, площа Ринок, відсутнідоговіри на вивезення твердих побутових відходів з підприємцями, власниками торгових закладів. Міське сміттєзвалище не впорядковане, не впорядковане. Вивіз сміття проводиться безобліково, стихійно.

У селищі Гримайлів не завершено розробку проектної документації на влаштування полігону твердих побутових відходів. Транспорт для проведення робіт на сміттєзвалищі відсутній. Не вирішено питання утилізації непридатних, безгосподарних пестицидів (14 тонн), які зберігаються на складі, що не відповідає санітарним вимогам. Територія складу забур’янена, засмічена побутовими відходами, покрівля складу протікає, що сприяє забрудненню довкілля.

Несвоєчасно ліквідовуються прориви водогону. Хлорація та промивка водогону в 2012 р.  не проводилась. Не ведеться відомчий контроль за якістю питної води.

В населених пунктах району  самовільно ведеться будівництво громадських та власних колодязів з порушенням санітарних норм, чим можуть забруднити водоносний  горизонт, що є небезпечним в епідемічному відношенні.

У 2012 році за недотримання правил роботи комунальних підприємств накладено адмінстягнення на начальника МКП «Господар» м. Копичинці Лампарт В.Г, начальника КП «Водоканал сервіс» смт. Гусятин           Пастушина М.П., начальника КП «Благоустрій» смт. Гусятин Заліщука М.В.

 

Внутрішніми туалетами обладнанні 37 шкіл району, що становить 77,0%. Не закінчено будівництво внутрішніх туалетів ЗОШ IIIIст. №1 м. Копичинці. Не відповідають сан.гіг. вимогам внутрішні туалети, існуючі потребують капітального ремонту ЗОШ IIIIст. №2 м. Копичинці, ЗОШ IIIIст.с. Красне,  ЗОШ IIIст. с. Котівка.

Не відремонтовані зливні труби на даху ЗОШ IIIст. с. Ст. Нижбірок, внаслідок чого дощові води течуть по вікнах, стінах в класних приміщеннях появляється пліснява.

Не працює опалення в спортивних залах ЗОШ IIIIст. с. Товсте, ЗОШ IIIIст. с. Раштівці, ЗОШ IIIст. с. Перемилів. Потребує капітального ремонту дах ЗОШ IIIст. с. Сидорів, ЗОШ IIIIст. смт. Гусятин, ЗОШ IIIIст. с. Личківці.

Необхідний ремонт, заміна вікон (вікна прогнивші) ЗОШ IIIст. с. Сидорів, проведена часткова заміна в ЗОШ IIIIст.смт. Гусятин, ЗОШ IIIIст. с. Личківці, ЗОШ IIIIст. с. Товсте, ЗОШ IIIIст. Н. Нижбірок, ЗОШ І-ІІ ст. с.Зелене.

В ЗОШ І-ІІІ ст.с.М.Лука вікна  потребують заміни, прогнивші. В цій школі опалювальна система працює не ефективно, необхідний ремонт. Не краще становище в ЗОШ І-ІІ ст.с.Монастириха. Вікна потребують заміни. Дворова вбиральня знаходиться  в аварійному стані. Опалювальні грубки в зимовий період працюють не ефективно, потребують ремонту.

В незадовільному  технічному стані знаходиться надвірна вбиральня ЗОШ І ст.с. Саджівки.

Всі школи мають холодну протічну воду, за винятком ЗОШ III ст. с. Монастириха, школа-сад с. Оленівка та 5-ти початкових школах, не закінчено підключення водопровідної системи до їдальні ЗОШ IIIст. с. Тудорів.

Відсутня питна вода (воду приносять від сусідів у школі-сад с. Оленівка), внаслідок чого внутрішні туалети не працюють.

По всіх школах де обладнані внутрішні вбиральні, стічні води поступають в септик, до цього часу не вирішене питання регулярного вивозу нечистот спецавтотранспортом.

Потребують капітального ремонту (заміна вікон, дверей, підлоги) в ЗОШ IIIст. с. Пізнанка.

В Гусятинському дитячому садку крівля протікає внаслідок чого на другому поверсі в групових, спальні, туалетах, кімнатах – роздаточних –  стелі , стіни мокрі, покриті грибком. Освітлення внаслідок замокання вийшло з ладу. Всі неприємні запахи цвілі можуть привести до різних захворювань дихальних шляхів серед дітей.

В будинку культури с.Крогульці  відсутнє опалення, вікна прогнивші, потребують заміни. В будинку культури с.Оришківці  вікна потребують заміни, необхідний ремонт приміщень.

Відсутнє опалення в будинках культури с.Сорока ,  с. Перемилів.

У ФАПі с.Сорока  відсутнє опалення. Підлога прогнивша , потребує заміни.

Приміщення ФАПу в  с. Заремба  не відповідає санітарно – гігієнічним вимогам. Стіни потріскали. Опалення не ефективне. Відсутній туалет.

Будівля амбулаторії с.Гадинківці аварійна, падають стелі,погнили підлоги. Опалюється тільки один кабінет.

У ФАПі с.Жабинці  не працює холодильник для зберігання ІБП. Потребують заміни вхідні двері.

Вхідні двері та одне вікно  в амбулаторії с.Коцюбинці потребують заміни . Не опалюється два кабінети. У ФАПі  с. Целіїв  відсутнє опалення.

ФАП с. Вільхівчик – вікна, двері в  приміщенні медпункту потребують заміни.ФАП с. Сидорів – в результаті осідання фундаменту в приміщенні трісла стіна.

ФАП с.Волиця – опалення не ефективне. Приміщення потребує ремонту, заміни вікон, дверей.

ФАП с. М.Лука – приміщення потребує ремонту, відсутній туалет.

ФАП с. Монастириха – напівзруйноване приміщення непридатне для роботи медпункту. Меддопомога надається на дому.

ФАП с. Троянівка –  протікає  дах,  необхідний ремонт.

ФАП с.Суходіл – приміщення медпункту аварійне, питання переводу в інше приміщення не вирішене.