Головна Новини Губернатор зробив матерями героїнями 40 жінок

Губернатор зробив матерями героїнями 40 жінок

За материнську самовідданість, народження і зразкове виховання дітей, забезпечення умов для всебічного їх розвитку 40 багатодітним жінкам Збаразького району вручено відзнаки почесного звання «Мати-героїня».
Нагороди героїням вручив голова обласної державної адміністрації Валентин Хоптян.
«Це почесне звання є виявом поваги держави до величного подвигу материнства. Я щиро вдячний Вам за те, що незважаючи на різні життєві обставини Ви виховали і дали щасливу життєву дорогу своїм дітям. Бажаю Вам міцного здоров’я, радості від синів, дочок та онуків і довгих років життя. Доземний уклін Вам, шановні матері!», – сказав у вітальному слові Валентин Хоптян.
Він також зазначив, що Тернопільщина славна своїми сімейними традиціями, свідченням чого є 8567 багатодітних сімей, в яких виховується 28608 дітей до 18 років.
У Збаразькому районі таких сімей 575, а дітей, які виховуються в них, – 1920.
У 2005-2012 роках близько п’яти з половиною тисяч тернополянок нагороджені почесно відзнакою України “Мати-героїня”, з них 363 – матері Збаразького району.
Всі нагороджені жінки вже отримали одноразову винагороду, яка становить 10 прожиткових мінімумів для працездатних осіб. У 2012 році ця сума вже складає 10730,00 грн.