Головна Новини Громадськість вимагає праймеріз і відкритих списків

Громадськість вимагає праймеріз і відкритих списків

вибори

вибориПонад 100 всеукраїнських та місцевих громадських ініціатив та організацій України звернулося до політичних партій з вимогами зробити виборчий процес максимально відкритим та демократичним.

Для цього, на думку громадськості, необхідно перейти до практики відкритих списків. Від опозиції також вимагається узгодженість щодо кандидатів, які мають визначитися за результатами попереднього волевиявлення громадян — праймеріз.

Також при формування свого «кандидатського корпусу» політичні партії повинні забезпечувати адекватне представництво різних регіонів України, а також закордонного українства. Зокрема, до списків мають бути включені в достатній кількості представники жіноцтва, молоді, громадські діячі, а також українці, які перебувають у «трудовій міграції», йдеться в заяві.

Нагадаємо, за підсумками круглого столу “Відкритий процес висунення кандидатів в депутати. Погляд громадськості”, який відбувся 6 березня, було прийнято рішення направити звернення з озвученими вимогами до політичних партій.

Серед організацій, які підписалися – ГІ «Оновлення країни», Українська Всесвітня Координаційна Рада, ГПО «Українська Справа», УНА-УНСО, ДО «Українська Національна Рада», ВМГО «Молодіжний Націоналістичний Конгрес», Громадський рух «Спільна справа», Українська асоціація студентського самоврядування, Комітет визволення політв’язнів, Координаційна Рада ХОГО «Зелений Фронт», ГІ «Національна пам’ять», ГІ “Молодіжна варта”, Молодіжне об’єднання  народних дипломатів, ГО «Центр розвитку» та ін.