Головна Новини Голову Борщівської РДА “уходять”

Голову Борщівської РДА “уходять”

Бортняк Федір

Бортняк ФедірГолову Борщівської РДА “тупо обставляють”. Такі висновки зробив начальник обласної міліції Федір Бортняк.Справа в тому, що під час засідання колегії облдержадміністрації Володимир Жирук отримав доброї прочуханки від голови ОДА Валентина Хоптяна. Спершу губернатор висловив невдоволення станом сфери охорони здоров’я в районі. Ситуацію у Борщівські районній лікарні він назвав повною антисанітарією. Згодом Валентин Хоптян розкритикував голову Борщівської РДА через стан розгляду звернень громадян. Згідно даних відділу звернень ОДА Борщівщина посідає у цьому плані одне з останніх місць. У звіті чиновників йдеться про те, що поверхневий розгляд звернень Борщівської РДА спричинив збільшення кількості звернень у вищі органи влади, зокрема, Кабінету Міністрів, міністерств тощо, пише ЗЗ
За словами голови Борщівської РДА, у порівнянні з минулим роком кількість звернень громадян зменшилась. Втім це Валентина Хоптяна не переконало. Він зазначив, що Борщівщина уже не вперше показує найгірші показники серед районів області, тому голові потрібно зробити відповідні висновки.
Натомість Федору Бортняку дана ситуація видалась підозрілою. Дивним йому здається той факт, що, за даними посадовців ОДА, протягом 10 місяців у голови РДА на особистому прийомі побувало лише шість громадян. Такий показник, на його думку, є нереальним, тому пан Бортняк припускає, що люди, які працюють з очільником району «тупо обставляють» його, не оформляючи грамотно дані про роботу райдержадміністрації. Головний міліціонер області порекомендував керівнику району уважніше вивчати документи, які він підписує, і розібратися з тими, хто подає в облдержадміністрацію такі дані.