Головна Новини Головою райради з “політичної батьківщини” Хоптяна займеться Генпрокуратура

Головою райради з “політичної батьківщини” Хоптяна займеться Генпрокуратура

Голова фракції Всеукраїнського об’єднання “Свобода” у Підволочиській районні раді Тернопільської області Ольга Качмарик-Комарніцька звернулася до Генеральної прокуратури з проханням прокурорського реагування на грубі та систематичні порушення в роботі голови Підволочиської районної ради “регіонала” Володимира Городницького.

У зверненні, зокрема, йдеться про те, що 21 лютого 2013 року під час сімнадцятої сесії Підволочиської районної ради у частині голосування про створення комунального закладу “Підволочиський комунальний районний центр первинної медико-санітарної допомоги” головуючий сесії Володимир Городницький наказував чотири рази голосувати за це питання, не повертаючись до його розгляду. Тим самим очільник райради грубо порушив регламент.

“Як депутат районної ради я наголосила на недопустимості розгляду питання, оскільки на сесійних засіданнях його розглядали не вперше, а під час роботи 16-го засідання в результаті обговорень, дискусій та виступів депутати ухвалили рішення про недоцільність створення такої установи в районі. Також я просила запросити до слова голову чи членів комісії, яку було делеговано в місто Хмільник для вивчення досвіду створення подібних установ. Голова районної ради проігнорував і цю пропозицію. В результаті тиску з боку Володимира Городницького рішення з цього питання нібито було ухвалено більшістю голосів, яких насправді не було”.

Також у зверненні наголошено на інших порушеннях голови Підволочиської районної ради:

– під час сесійних засідань Володимир Городницький використовує ненормативну лексику, висловлюється брутально та обзиває депутатів іншими образливими словами;

– підрахунок голосів під час сесії не ведеться лічильною комісією, натомість у протоколах фіксують потрібну кількість;

– засідання постійних комісій відбуваються з порушеннями: головуючим на них є голова районної ради, що заборонено законом; засідання профільних комісій взагалі не відбуваються, натомість працівники районної ради збирають в одному приміщенні депутатів із трьох-чотирьох комісій і пропонують для розгляду питання, які не стосуються їхнього профілю;

– на сесійних засіданнях звіт голови РДА зачитує не сам голова районної адміністрації, а будь-хто з працівників;

– не аналізуються програми та не дається оцінка їхнього виконання;

– голова районної ради Володимир Городницький не зважає на зауваження та заперечення депутатів, тим самим демонструючи зневагу до них.

На підставі викладених порушень депутат Підволочиської районної ради Ольга Качмарик-Комарніцька вимагає провести перевірку фактів порушення законів України головою Підволочиської районної ради Городницьким Володимиром Андрійовичем та надати їм правову оцінку. Також у зверненні висловлюється прохання опротестувати усі рішення 17-ї сесії Підволочиської районної ради, оскільки жодне з них не було розглянуто без порушення “Закону про місцеве самоврядування” та “Закону про статус депутатів місцевих рад”, регламенту Підволочиської районної ради.

“Чинній владі, вочевидь, бракує лаврів великих реформаторів. І дарма, що всі запроваджені “революційні зміни” в державі не дають жодних результатів. Сьогодні необхідно продемонструвати владі той реальний рівень громадської незгоди з її діями, який накопичився в суспільстві. Наші дії – це сигнал того, що ані псевдореформи, ані псевдореформатори Україні більше не потрібні. З кожним днем життя українців істотно погіршується. Якщо не зупинити цей процес зараз, завтра це не матиме сенсу. Та швидкість, із якою Україна летить у прірву, не залишає часу для роздумів. Пора покласти край свавіллю керівників-“регіоналів”, які в будь-який спосіб стараються вислужитися перед своїми ставлениками та втілити в життя псевдо реформи влади. Їхня робота оцінюється за тиском на депутатів та керівників установ, яким рекомендується проголосувати так, а не інакше, бо в іншому разі вони можуть втратити роботу, бізнес, тощо. Водночас доля краю, якого чекає зубожіння внаслідок непродуманих реформ їх не хвилює. Тому ми, свободівці, вимагаємо від влади: досить проводити псевдореформи за рахунок найбільш незахищених верств населення – медпрацівників, педагогів, працівників культури, пенсіонерів” – зазначила голова Підволочиської районної організації ВО “Свобода” Ольга Качмарик-Комарніцька.

Прес-служба Підволочиської районної організації ВО “Свобода”