Головна Новини Федик в смітнику це лише початок?

Федик в смітнику це лише початок?

thumb_53197_photogallery_mТрудовий колектив Тернопільского ВПУ №4  ім.В. Паращука звернувся до заступника міністра освіти та науки Павла Полянського про врегулювання ситуації в колективі яка виникла внаслідок поновлення Апеляційним судом Тернопільської області на посаді директора Павла Федика.  Колектив залиив за собою право на страйк і акції протесту, в разі приступленням до виконання обов’язків екс-регіонала. 

19 грудня за інформацію працівників училища, о 10-й ранку відбулись збори трудового колективу. Під час них 122 члени колективу проголосували за таке звернення до заступника Міністра освіти і науки України – Павла Полянського.

– 09.12.2014 року Апеляційний суд Тернопільської області прийняв рішення про поновлення на посаді директора ТВПУ № 4 ім. М.Паращука Федика П.Д. та виплату йому компенсації за вимушений прогул в розмірі 48 015 гривень 30 копійок, – йдеться у зверненні колективу. – Судом першої інстанції було досконало вивчено надані докази, Федику П.Д. було відмовлено в його позовних вимогах. Апеляційний суд вибірково та упереджено підійшов до вивчення рішення Тернопільського міськрайонного суду від 21 жовтня 2014 року (справа № 607/7842/114). У рішенні Апеляційного суду немає обґрунтованих доказів незаконного звільнення Федика П.Д. та виплати йому компенсації.

Також у зверненні працівники розповіли про інцидент, що трапився 12 грудня. Мовляв, Павло Федик з’явився у навчальному закладі, намагався підібрати ключі, відчинити двері і проникнути у кабінет директора. На прохання працівників училища пред’явити документи, які підтверджують законність дій, він відмовився і жодних пояснень не надав. Також поява екс-директора, кажуть працівники, спричинила негативну реакцію серед учнів училища, що призвело до виникнення інциденту.

– Після інциденту Федик П.Д. неодноразово в різних засобах інформації, Інтернеті безпідставно звинувачує адміністрацію в зловживаннях, принижує педагогічних працівників училища, – пише у зверненні колектив. – Своїми діями Федик П.Д. дискредитує навчальний заклад в очах громадськості, що впливає на формування негативної думки в суспільстві, знижує рейтинг училища, негативно впливає на роботу училища в цілому.

Джерело: “20 хвилин