Головна Новини Два підприємці домовилися між собою про тендер

Два підприємці домовилися між собою про тендер

рукиРішенням адміністративної колегії Тернопільського обласного територіального відділення  Антимонопольного комітету України припинено порушення законодавства про захист економічної конкуренції у вигляді антиконкурентних узгоджених дій з боку фізичних осіб підприємців Бойко З.М. та Бачинського М.В. (надалі Учасники) та оштрафовано їх загалом на 14 тис. грн.

Так, вказані підприємці були Учасниками при проведенні Збаразькою центральною районною комунальною лікарнею (надалі Замовник) торгів за процедурою запиту цінових пропозицій з предметом закупівлі «Устаткування медичне, хірургічне та ортопедичне».

При аналізі матеріалів, наданих Учасниками на торги виявлено факти, які вказують на узгодженість дій між ними. А саме, цінові пропозиції Учасників виконані з ідентичними особливостями, їх оформлення має схожість, однакові помилки та відмінності від форми, запропонованої Замовником. Довідки, які повинні надаватись у довільній формі, були схожі за своїм оформленням.

При дотриманні принципу конкурентної боротьби між учасниками торгів їх пропозиції мали б відрізнятись одна від одної, у тому числі і за зовнішнім оформленням, не містити в собі спільних об’єднуючих особливостей, адже кожен документ, у разі, якщо учасники конкурсу готували їх окремо один від одного без обміну інформацією, мав би відображати їх індивідуальні, творчі, власні підходи до його підготовки.

 

Такі дії, підприємців було кваліфіковано, як порушення законодавства про захист економічної конкуренції, передбачене пунктом 1 статті 50 та пунктом 4 частини другої статті 6 Закону України «Про захист економічної конкуренції» у виглядіантиконкурентних узгоджених дій суб’єктів господарювання, які стосуються спотворення результатів торгів.