Головна Новини Дністровський каньйон розбирають на каміння

Дністровський каньйон розбирають на каміння

Дністоровський каньйон

Дністоровський каньйонДержавною екологічною інспекцією у Тернопільській області 29 серпня ц.р. було проведено дві позапланові перевірки на території регіонального ландшафтного парку “Дністровський каньйон”. Виявлено факти масового добування природного каменю.

Повідомив начальник ДЕІ в областіМикола Батіг, під час однією перевірки виявлено на землях за межами населеного пункту с. Устечко Заліщицького району факт незаконної розробки корисних копалин, а саме – добування природного каменю на площі 360 кв. м, чим заподіяно шкоди природним комплексам на суму 77 тисяч гривень. У приписі до Устечківського сільського голови вказано про посилення охорони даного об’єкта.

Під час іншої позапланової перевірки, продовжує розповідь пан Батіг, у межах РЛП “Дністровський каньйон” встановлено аналогічні порушення природоохоронного законодавства. Протиправні дії проводились у Дорогичівському лісництві державного підприємства “Бучацьке лісове господарство”, чим завдано збитків природним комплексам на суму 17 тисяч гривень. Держінспекторами видано припис, в якому вказано перекрити незаконні заїзди в лісові насадження з метою недопущення порушень природоохоронного законодавства.

Державною екологічною інспекцією у Тернопільській області направлено матеріали даних перевірок Тернопільському міжрайонному природоохоронному прокурору Тернопільської області для вжиття заходів прокурорського реагування.

Разом з тим, головний екологічний інспектор області повідомив, що умисне знищення або пошкодження територій, взятих під охорону держави, та об’єктів природо-заповідного фонду карається штрафом від 1700 до 3400 гривень або обмеженням волі на строк до трьох років відповідно до статті 252 Кримінального кодексу України.