Головна Новини Для Януковича 2011 рік був успішним

Для Януковича 2011 рік був успішним

Янукович

ЯнуковичДля України 2011 рік в цілому був успішним. Про це заявив сьогодні Президент Віктор Янукович на зустрічі з керівниками зарубіжних дипломатичних представництв в Україні, повідомляє МинПром

“Можу з усією відповідальністю констатувати, що, незважаючи на всі виклики, 2011 рік для нашої країни був загалом успішним”, – сказав він. За його прогнозом, за підсумками 2011 року буде забезпечено поліпшення ряду економічних показників.

“Завдяки реформам в господарській сфері українська економіка демонструє стабільне зростання. Так, за підсумками 2011 року ми очікуємо збільшення ВВП на рівні не менше 5%, промвиробництва – на 8%, сільського господарства – близько 15%, обсягів експорту – практично на третину”, – сказав він.

Глава держави підкреслив, що в Україні спостерігаються конкретні результати лібералізації економіки. “Зокрема, скасовані тисячі так званих регуляторних актів на місцевому рівні”, – уточнив він. В. Янукович також зазначив, що в Україну завершено перший етап податкової реформи.

За його словами, позитивним сигналом для експортерів є зростання показників автоматичного відшкодування ПДВ. Він підкреслив, що окрім продовження економічного зростання, стабілізувалися і продовжили розвиватися відносини України з ключовими іноземними партнерами. У той же час Президент зазначив, що 2011 рік був напруженим, і доводилося приймати складні, і часом болючі рішення.

Раніше В. Янукович заявив, що проведення реформ в Україні гальмується через неготовність державного апарату. За словами глави держави, зміни у зв’язку з проведенням реформ в країні вже відчуваються, але вони не такі швидкі, як хотілося б. Він підкреслив, що інертність місцевої влади при проведенні реформ неприпустима.