Головна Новини Державний реєстратор одного із районів постане перед судом

Державний реєстратор одного із районів постане перед судом

судПрокуратурою області скеровано до суду обвинувальний акт за фактом одержання неправомірної вигоди державним реєстратором реєстраційної служби одного з районних управлінь юстиції.

   До державного реєстратора одного з районів звернувся місцевий житель з проханням провести державну реєстрацію двох земельних ділянок загальною площею майже 1 га та видати йому свідоцтва про право власності на них.
   Чиновник погодився за певну грошову винагороду не зволікати з підготовкою необхідних документів. Проте, за швидку та безперешкодну реєстрацію прав на нерухоме майно зажадав 400 доларів США.
   Отримавши визначену суму він надав заявнику підписані ним 2 оригінали свідоцтва про право власності та оригінали витягу з державного реєстру речових прав на нерухоме майно про реєстрацію права власності на землю.   
   Проте, скористатись отриманими коштами вже не мав змоги, оскільки був затриманий правоохоронцями.
  Обвинувальний акт у кримінальному провадженні за ч.4 ст. 368 КК України (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) скеровано до суду.
   Санкція статті передбачає до 10 років позбавлення волі з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років та з конфіскацією майна.