Головна Новини Депутати можуть доторгуватись до прохідного бар’єру в Раду 4%

Депутати можуть доторгуватись до прохідного бар’єру в Раду 4%

Верховна Рада

Верховна РадаПитання прохідного бар’єру на виборах до парламенту ще буде дискутуватися у ВР. Все залежить від позиції КПУ. Є прогнози, що доторгуються до 4% пише ЗІК
Про це сьогодні у Львові під час публічної дискусії стосовно законопроекту «Про вибори народних депутатів України» заявив директор з розвитку МГО «Інтерньюз-Україна», експерт Венеціанської комісії (2009-2010рр.) Євген Радченко.
Експерти очікують, що виборчий законопроект, поданий групою народних депутатів на чолі з О. Єфремовим, може бути ухвалений у першому читанні вже завтра.
Відповідаючи на питання про те, на які поступки ще може піти парламентська більшість при ухвалені цього закону, Радченко висловив припущення, що може бути знята одіозна норма про можливість подвійного балотування, а також про зняття з реєстрації кандидата через два попередження.
Також він припускає, що можуть трохи підправити питання про агітацію, а також процедуру оскарження.
Крім того, Євген Радченко висловив думку, що запропонований законопроект є більш демократичним, порівняно з попередніми. Але водночас він є і більш маніпулятивним, що зводить нанівець демократичні моменти.