Головна Новини Чиновники наживаються на державних і урядових програмах на мільйони гривень

Чиновники наживаються на державних і урядових програмах на мільйони гривень

чиновники

чиновникиДержавна служба боротьби з економічною злочинністю (УДСБЕЗ) УМВС України в Тернопільській області проводить системні відпрацювання законності використання коштів державного бюджету, виділених на виконання загальнодержавних президентських і урядових програм. Тільки з початку року правоохоронці викрили 87 кримінальних правопорушень у бюджетній сфері. Загальна сума збитку становить понад 7 млн. гривень. 

Про це newsoboz.org повідомив в.о. начальника УДСБЕЗ області Андрій Миронов.

Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем в особливо великих розмірах правоохоронці інкримінують одразу трьом високопоставленим чиновникам. Справа стосується геріатричного відділення територіального центру соціального обслуговування пенсіонерів та одиноких непрацездатних громадян в селі Великі Дедеркали Шумського району області.

Правоохоронці встановили, що під час реконструкції ділки нарахували і підписали набагато більше, ніж насправді зробили. Сума збитків, які мали на меті привласнити – майже вісімсот тисяч гривень. Злочинний намір реалізувати не вдалося, адже з бюджету надійшла не вся сума. Кредиторська заборгованість за будівельно-монтажні роботи за станом на початок цього року склала трохи більше мільйона гривень. Саме з неї планували зловмисники урвати ласий шматок.

Будівництво багатоквартирного житлового будинку в Почаєві Кременецького району обійшлося державній скарбниці дорожче на майже сто тридцять тисяч гривень за реальну вартість. Чиновники, маючи обов’язок здійснювати технічний нагляд за обсягом виконаних робіт, їх вартістю і якістю, швидше стурбовані процесом наповнення власних кишень бюджетними коштами. Кримінальне провадження відкрито за частиною першою статті 367 Кримінального кодексу України (Службова недбалість).

Справа реконструкції будівель комунальної установи перинатального центру “Мати і дитина», що в обласному центрі, вже неодноразово було причиною суспільної уваги. На жаль, не обійшлося в цьому масштабному проекті без економічних порушень. Оперативники підрозділу УДСБЕЗ спільно зі співробітниками прокуратури викрили ділків, які прагнули заробити на державному фінансуванні цієї важливої програми. Зловживання владою і службовим становищем, а також службове підроблення, що спричинили тяжкі наслідки, інкримінують чиновникам і директору підприємства підрядника. Ділки списали в актах приймання виконаних робіт суму на майже сто сімдесят тисяч більше, ніж було витрачено насправді .

 Наслідки злодійський господарської діяльності чиновників відбилися в трьох статтях Кримінального кодексу. Досудове розслідування проводить слідче управління обласної міліції.

Будівництво школи у селі Соколів Теребовлянського району також не обійшлося без порушень. Здійснена співробітниками районної прокуратури та оперативниками БЕЗ обласного управління та райвідділу перевірка показала, що керівники товариства з обмеженою відповідальністю, яке здійснювало будівельні роботи, вносили до актів приймання виконаних підрядних робіт завідомо неправдиві відомості. Як результат, державному бюджету були завдані збитки понад двісті тисяч гривень. Результати перевірки лягли в основу кримінальної справи, початої, по попередній кваліфікації, за частиною другою статті 364 Кримінального кодексу (Зловживання владою, що спричинило тяжкі наслідки).