Головна Новини Бочарова таки позбавили повноважень міського голови

Бочарова таки позбавили повноважень міського голови

bocharov1Незважаючи на прийняті Збаразьким районним судом та апеляційним судом Тернопільської області постанов про притягнення Збаразького міського голови Бочарова М. Г. до адміністративної відповідальності, посадовець продовжував залишатися на посаді.

Прокуратурою Збаразького району 27 серпня 2013 року на розгляд сесії Збаразької міської ради внесено подання з вимогою вжити невідкладних заходів до усунення виявлених порушень Закону України «Про засади запобігання та протидії корупції», причин цих порушень і умов, що їм сприяють.

05 вересня 2013 року відбулася сесія Збаразької міської ради, на якій депутатами прийнято рішення №471 «Про взяття до відома постанови Збаразького районного суду від 16.07.2913 року та апеляційного суду Тернопільської області від 08.08.2013 року про визнання Бочарова Михайла Григоровича винним у скоєні правопорушення передбаченого ст.172-7 КУпАП».

Іншим своїм рішенням депутати повноваження міського голови поклали на секретаря ради Пелех О.З.

Нагадаємо, що постановою Збаразького районного суду від 16.07.2013 року Збаразького міського голову Бочарова М. Г. визнано винним в скоєні ним правопорушення передбаченого ст.172-7 КУпАП та піддано адміністративному стягненню у виді штрафу в дохід держави в розмірі 500 грн.

Зазначимо, що протягом 2013 року органами прокуратури області до Тернопільського окружного адміністративного суду подано 4 позови про визнання незаконними рішень місцевих рад щодо відмови у звільненні посадових осіб органів місцевого самоврядування у зв’язку з вчиненими ними корупційних діянь та зобов’язання повторно розглянути дане питання. Судом розглянуто та задоволено 5 позовів прокурорів даної категорії (з урахуванням позовів, пред’явлених у минулому році).