Головна Новини Батьки відповідальні за вчинки своїх неповнолітніх дітей

Батьки відповідальні за вчинки своїх неповнолітніх дітей

 

дітиНа сьогодні все частіше діти стають винуватцями дорожньотранспортних пригод.  Відверте нехтування Правилами дорожнього руху, відсутність контролю зі сторони батьків або осіб, що їх заміняють, стають основними причинами вчинення дітьми кримінальних правопорушень у сфері безпеки руху

Так, на Тернопільщині з вини 9-річного хлопчика сталось ДТП.  Малолітній самовільно взяв скутер у батька та здійснив наїзд на пішохода – неповнолітнього 2001 р.н. У результаті ДТП потерпілий отримав серйозні травми середнього ступеня тяжкості, що спричинили тривалий розлад здоров’я.   

Розпочате районним відділом міліції кримінальне провадження закрито, оскільки малолітній не досяг віку кримінальної відповідальності. 
Разом з тим, за його вчинок відповідальність понесли батьки, які не догледіли сина. Рішенням суду їх зобов’язано сплатити кошти, затрачені на лікування потерпілого у лікарні в сумі 5,5 тис.гривень. 
Окрім цього, прокурором району внесено подання начальнику районного відділу міліції з вимогою притягнути до адміністративної відповідальності батьків малолітнього за вчинення останнім діяння, що містить ознаки злочину, та ухилення від виконання обов’язків щодо забезпечення необхідних умов життя, навчання та виховання дитини