Головна Новини Азаров знайшов мільйон для Африки

Азаров знайшов мільйон для Африки

Африка

АфрикаУкраїна надасть гуманітарну допомогу державам Африканського Рогу в розмірі одного мільйона гривень.
Відповідне розпорядження прем’єра Миколи Азарова від 16 листопада 2011 року, оприлюднене на офіційному сайті Верховної ради, пише ЗІК

«Виділити Міністерству надзвичайних ситуацій один мільйонів гривень для надання гуманітарної допомоги державам Африканського Рогу», – йдеться в документі.

Міністерству фінансів Азаров доручив здійснити зазначені видатки за рахунок коштів резервного фонду державного бюджету.

Довідка.

19 липня президент Сомалі Шаріф Шейх Ахмед оголосив голод у країні та закликав іноземні уряди та фізичних осіб до термінових пожертв. 20 липня ООН офіційно оголосила голод у деяких частинах південної частини Сомалі, вперше після голоду в Ефіопії (1984–1985), що призвів до смерті понад мільйона людей. Оголошення відбулося після отримання нових даних аналізу від комітету ООН, що підтвердили відповідність ситуації всім трьом критеріям масового голоду: 1) понад 30% дітей страждають від гострої нестачі їжі; 2) більше 2 дорослих або 4 дітей з 10 тисяч осіб щоденно помирають від голоду; 3) населення має доступ менш ніж до 2 100 кілокалорій їжі та 4 літрів води на день.

Загалом, від недоїдання потерпають до 11 мільйонів мешканців Сомалійського півострова. Ситуацію в Сомалі загострює громадянський конфлікт у тій країні.