Головна Новини Азаров не може дивитися без сліз на дороги Тернопільщини

Азаров не може дивитися без сліз на дороги Тернопільщини

дорога
дорогаУрядовці не можуть дивитися без сліз на дороги України. Вони у жахливому стані. Визнав прем’єр-міністр Микола Азаров. Ями на дорожньому покритті країни спричинила погана погода. Відтак, одні із найгірших сьогодні дороги Київ – Одеса, Хмельницький – Чернівці, Суми-Київ, кільцева дорога навколо столиці.
Та, й взагалі кажуть в уряді, жоден обласний центр не може похвалитися гарними дорогами. В кабміні кажуть, що у 2012 році було недостатньо виділено субвенції на розбудову та утримання мережі доріг комунальної власності, місцева влада не мобілізувала можливі ресурси, а виділені кошти використовувалися не завжди ефективно. Кошти розпорошувались на велику кількість об’єктів. Тому майже ніде не вдалося досягти помітного покращення. А на значній кількості об’єктів роботи взагалі не були завершені. У повному обсязі субвенція була використана лише у Дніпропетровській області. На рівні 92-98% – у Донецькій, Кіровоградській, Харківській, Миколаївській та Хмельницькій областях. Лише на 60-70% – у Одеській, Чернігівській, Закарпатській областях. Найгіршій стан справ у ТЕРНОПІЛЬСЬКІЙ області, де субвенція була використана лише на 30%.
Микола Азаров питає: “Хіба це робота? Якими ж можуть бути дороги, якщо місцеві керівники неспроможні навіть використати ті ресурси, які надає держава?
Ми не такі багаті, щоб будувати і утримувати погані автошляхи”. Прем”єр доручив віце-прем’єр-міністру Олександру Вілкулу взяти під особистий контроль відновлення доріг після зими.