Головна Новини АМКУ оштрафував підприємців за брехню

АМКУ оштрафував підприємців за брехню

обман

обманОдин з ресторанів Тернополя отримає штраф за поширення неправдивої інформації. У рекламному оголошенні значилося, що заклад пропонує відвідувачам «найшвидшу і безкоштовну доставку».

Як з’ясували співробітники обласного управління антимонопольного комітету (АМК), насправді безкоштовно доставлялися тільки замовлення на суму понад 25 грн., повідомляє сайт 0352.com.ua. Тому АМК трактувало цю рекламу як порушення, оскільки вона сприяла введенню в оману споживачів і могла скласти враження, що доставка будь-якої страви з меню є безкоштовним, повідомляють регіональні ЗМІ.
Також як порушення потрактована реклама одного із перевізників районного центру області, який запевняв: «З нами – найдешевший відпочинок на Чорному морі!!!, без посередників», «Забезпечуємо: проїзд комфортабельними автобусами, проживання у приватному секторі та в пансіонатах, харчування за вибором». Насправді ж перевізник не надавав послуг з проживання та харчування споживачів, цим займалися інші люди.

За недобросовісну конкуренцію дані суб’єкти підприємницької діяльності будуть оштрафовані на 5% від доходу. Якщо ж підприємці не нададуть довідки про доходи, штраф складе д 10 тис. неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.