Головна Новини Почаївська Лавра перейшла у власність Московського патріархату?

Почаївська Лавра перейшла у власність Московського патріархату?

почаївська лавра

Комплекс історико-архітектурних споруд Свято-Успенської Почаївської Лаври на Тернопільщині тепер знаходяться у повноцінній власності Московського патріархату.

Шість визначних споруд Лаври, які відносяться до пам’яток архітектури національного значення таємно і незаконно було передано у приватне користування московським попам.

Серед будівель Успенський і Троїцький собори, Монастирські келії, Архієрейський будинок, Дзвіниця, Надбрамний корпус.

Стало відомо, що процедура передачі – це суцільна махінація, яка вибудувана на правопорушеннях, але чомусь документально затверджена. І право користування шістьма спорудами Лаври було зареєстровано комунальним підприємством “Струсівське” Теребовлянського району, державним реєстратором якого є Андрій Яремко.

Зазначимо, що органом управління даного майна є Міністерство культури України, а балансоутримувачем будівель Лаври – Кременецько-Почаївський державний історико-архітектурний заповідник, – пише vkursi.te.ua

Таким чином, Яремко свідомо порушив закон, відповідно позбавивши державні органи права користування спорудами національного значення. Під час так званої реєстрації він свідомо вніс недостовірні дані та ще ряд елементів, які є прямопротилежними нормам законодавства. Відтак, державним реєстратором КП “Струсівське” було вчинено злочин і це залишається фактом.

Зі скаргою до правохоронних органів, заснованою на грунтовних поясненях та доказовій базі від Управління охорони культурної спадщини Мінстерства культури України, має намір звернутися директор Кременецько-Почаївського історико-архітектурного заповідника Вадим Микулич.

Він детально обгрунтував процедуру передачі майна в приватну власність та правопорушення, які мали б визнати цю реєстрацію незаконною.


Підсумовуючи все сказане вище, виявляється, що тепер будівлі історичного значення більше не належать державі. Ними тепер вільно може розпоряджатися Московський патріархат. Побоювання щодо московської агресії та розповсюдженя російської пропагади в одній із святинь Тернопільської області, Почаївській Свято-Успенській Лаврі, тепер стали реальністю та справжньою загрозою. Знехтувавши законами, люди, які за цим стоять, вперто знищують українську церкву та руйнують українську державу…