Головна Новини “150 тис. грн компенсації передам на ЗСУ”: Михайло Яцина розповів, чи очолить...

“150 тис. грн компенсації передам на ЗСУ”: Михайло Яцина розповів, чи очолить податкову службу Тернопільщини

Податківець Михайло Яцина прокоментував Суспільному рішення Апеляційного адміністративного суду щодо свого поновлення на посаді начальника Головного управління Державної податкової служби в Тернопільській області.

“Мені приємно, що, як зауважила мій адвокат, правосуддя все-таки працює. Згідно з рішенням суду першу інстанцію в Тернополі я програв. Апеляційний суд витребував окремі докази, довів цю справу до логічного завершення. Вчора надали офіційну заяву ДПС в Тернопільській області, яка визначає порядок виходу на роботу”, — сказав податківець.

Наразі суд опублікував тільки вступну і резолютивну частину рішення у цій справі. Михайло Яцина говорить, перш ніж він повернеться на роботу, суд має оприлюднити весь текст рішення.

“Вважаю за необхідне повернутись на роботу тільки в межах і в спосіб, визначений чинним законодавством України. Це буде незабаром. Справа в тому, що є певні процедурні питання. Рішення набирає сили з моменту його опублікування. Питання, коли рішення надійде до ДПС України, є певні процедури. Думаю, вони будуть дотримані згідно з чинним законодавством. Надіюся на це. Готовий працювати, як працював до сих пір, адже я в органах Державної податкової служби майже з моменту її заснування, з 1989 року. Майже 33 роки відпрацював у цій службі. Вважаю, що міг би ще попрацювати й бути корисним державі”.

Крім поновлення на посаді, суд постановив виплатити Михайлу Яцині компенсацію за весь період вимушеного прогулу. Сума становить 150 тисяч 531 гривню 80 копійок.

“Це не є велика цифра. Але можу запевнити в тому, що готовий всю цю суму перерахувати на Збройні сили України. Ці кошти передам або готівкою, або придбаю якійсь бригаді автомобіль. Тобто, ці кошти підуть на ЗСУ”.