Головна Новини 14 працівників працювало нелегально

14 працівників працювало нелегально

„Запрошуються на роботу бармен, кухар, офіціанти,” – оголошеннями такого чи подібного змісту сьогодні рясніють сторінки газет, інтернет-видань. Воно й не дивно, адже на час літнього періоду на вулицях Тернополя з’явилися літні майданчики мобільного харчування.

Відтак, протягом липня фахівцями Тернопільської об’єднаної ДПІ в складі робочої групи з питань детінізації доходів та відносин у сфері зайнятості населення при Тернопільській міській раді, було проведено виїзну перевірку 6 приватних підприємців, які здійснюють діяльність барів, кафе, ресторанів, надають послуги мобільного харчування, у закладах досить популярних серед мешканців та гостей міста. Відрадно, що з працевлаштуванням найманих працівників у таких роботодавців було все гаразд. На час перевірки порушень не встановлено, не облікованих (не зареєстрованих в міському центрі зайнятості) найманих працівників не виявлено.

На думку податківців, це результат регулярних обстежень та заходів, які проводяться  та  вживаються представниками податкової служби спільно з органами місцевого самоврядування. Загалом, з початку року комісією перевірено 23 приватних підприємців, у яких виявлено 14 документально неоформлених на роботу найманих працівників, які вже  працевлаштовані належним чином.