Головна Новини 10 сантиметрів за годину: в заплавах Дністра піднімається рівень води

10 сантиметрів за годину: в заплавах Дністра піднімається рівень води

Вчора, рятувальники попереджали про підйом рівня води в заплавах Дністра. На Дністрі та його заплавах на  території Тернопільської області прогнозували підйом рівня води в районі 2,5 – 3,5 метрів. Вночі ситуацію з підйомом рівня води не стала критичною, однак суттєво погіршилася.

“У Тернопільській області оголошено штормове попередження про значне випадання дощів, що передбачає підняття рівнів води в річці Дністер та лівих притоках, а саме в річках Золота Липа, Серет, відтак є загрози підтоплень, виходу води на заплаву, що стосується окремих домогосподарств. По річці Дністер підняття рівня води буде контрольованим, небезпечного гідрометеорологічного явища не передбачається. Все ж небезпека залишається для таких районів: Бучацького, Монастириського, Бережанського, Заліщицького”, – повідомив перший заступник начальника управління ДСНС в області Ігор Павук.

В Коропці – де сільськогосподарські угіддя близько до річки Коропчик заплави Дністра вода піднімається з швидкість 8-10 сантиметрів за годину.

Місцеві активісти цілу ніч контролювали швидкість підйому води, та цікавилися ситуацією в Галичі.

“Паводкова ситуація на Дністрі: рівень води – в заплаві річища: Наразі катастрофічного стану не має. Щогодинний підйом за замірами в гирлі Коропчика складає 8-10 см/год.
На 04:00 ситуація стабільна, без змін” .

Даних на ранок по ситуації з підйомом води в на території Тернопільської області немає, однак відомо що вверх по течії Дністра рівень води 3,5 метра і продовжує підніматися.

В Коропці до людей звернулися з попереджувальним листом в якому закликали бути готовими до евакуації.

Річка Прут, так розлилася, що затопила ринок в Чернівцях.

Про ситуацію в Заліщиках наразі немає інформації.

https://www.facebook.com/koropets.info/videos/pcb.939746363161305/175277993962460/?type=3&theater&ifg=1