Головна Новини Юна кременчанка братиме участь у третіх Юнацьких Олімпійських іграх 2020 у Швеції

Юна кременчанка братиме участь у третіх Юнацьких Олімпійських іграх 2020 у Швеції

Юна спортсменка, вихованка Тернопільської обласної школи вищої спортивної майстерності, учениця 11-го класу Кременецької школи №1, Юліанна Туницька здобула перемогу на етапі Кубка світу в Німеччині у санному спорті. Ця перемога дає право спортсментці-саночниці стати учасницею III зимових Юнацьких Олімпійських ігор, що відбудуться з 9 по 22 січня наступного року на теренах Швейцарії та Франції, пише Кременець Сіті

Зараз Юліанна в Канаді, а вже у період січневих Різдвяних свят вирушить до Європи. Змагання проходитимуть у Лозанні, в околицях міста на території альпійської зони, у французькому регіоні Юра і на березі Женевського озера, – повідомляють організатори.

“Юліанна була однією з дітей моєї першої навчальної групи, які більше п’яти років тому, у 2014-му році, захотіли спробувати саночний вид спорту, – розповіла журналістам Кременець.City тренерка Світлана Кравчук. – Одразу було видно, що вона буде показувати хороші результати. Вже на перших чемпіонатах України Юліанна займала призові місця. Без серйозного досвіду у 2017-му, у 14 років, Юліанна перемогла дівчат Збірної команди України, учасниць Олімпійських змагань. Завдяки цій перемозі їй присвоїли звання Майстер спорту України. Після цього Юліану взяли у дорослу Збірну команду України. У 2019-му році у березні на дорослому чемпіонаті України, що проходив у Латвії, вона здобула перше місце, серед юніорів теж була першою. Рік тому на етапі Кубка світу в Швейцарії Юліанна посіла друге місце”.

Таких успіхів дівчинці вдається досягати завдяки таланту та постійним тренуванням. Тренерка Світлана Кравчук каже, що Юліанна бачить себе у майбутньому спортсменкою.

Кошти на тренування і участь у змаганнях зазвичай юні спортсменки шукають звідусіль. Але підготовкою до юнацьких змагань повністю займається міністерство.