Головна Новини Що буде з тарифами на проїзд у маршрутках?

Що буде з тарифами на проїзд у маршрутках?

Піднімати тариф на проїзд у маршрутках недоцільно. Таким є висновок робочої групи, створеної за розпорядженням міського голови у кінці травня. Тоді перевізники звернулися до виконавчого комітету з проханням підняти вартість проїзду до 3.50 гривень.

«Тариф має бути хоча б 3.50, – говорив на засіданні виконкому Олег Горошок, директор «Тервояж». – Є проблема з кваліфікованими водіями. Якщо ми не піднімемо тарифу і не буде коштів на зарплату водіїв, буде проблемою, коли не буде кому керувати маршрутками. За рахунок 50 копійок ті 150 гривень, які машина «принесе» в день, підуть водієві.».

Щоб вивести реальний дохід та дізнатися чи заробляють перевізники на прожиття і зарплату водіїв чи ні, вирішили створити робочу групу. Через два місяці вона дала свій висновок.

«Раніше перевізники зверталися з вимогою до виконавчого комітету підняти тариф на проїзд до 3.50, – розповів Міський голова Сергій Надал. – Тоді виконком відмовив в проханні перевізників і була створена робоча група, до якої увійшли працівники виконкому, депутатського корпусу, податкової служби. За результатами роботи групи висновок однозначний: заробіток перевізників, який є при існуючому тарифі, є достатній і немає потреби піднімати вартість проїзду. Моніторинг кількості пасажирів провели волонтери, а в окремих маршрутках були встановлені відеокамери. Певний час камери фіксували кількість пасажирів, а потім почали ламатися і перестали працювати, але та кількість, яка була зафіксована свідчить про те, що заробіток перевізників достатній для того, щоб нормально функціонувати. Крім того, з міського бюджету ми виділимо 3,5 мільйонів гривень компенсації власникам автобусних маршрутів за пільгові перевезення.».