Головна Новини Щоб отримати грошову допомогу, житель Тернопільщини прикинувся переселенцем

Щоб отримати грошову допомогу, житель Тернопільщини прикинувся переселенцем

Хотіли отримати державну допомогу. Двох жителів Тернопільщини судитимуть за шахрайство. Зловмисники подали неправдиві відомості та отримали допомогу від держави.

Так, один із фігурантів, 58-річний житель району, незаконно отримав допомогу як внутрішньо переміщена особа. Чоловік вже більше шести років проживає в одному із сіл Чортківщини, а офіційно зареєстрований в одній із областей, де тривають бойові дії. Він вирішив скористатися ситуацією і оформити допомогу від держави. Подав до відповідних органів неправдиві відомості і йому надійшли виплати у сумі 4 000 гривень, пише Тернопіль1

Шляхом обману отримав адресну допомогу від держави ще один мешканець Чорткова. Чоловік надав неправдиві дані про тимчасове проживання у його помешканні внутрішньо переміщених осіб і йому надійшла компенсація за їхнє розміщення.

Факти шахрайств викрили правоохоронці. Тепер обом чоловікам доведеться повернути бюджетні кошти та понести кримінальну відповідальність. Їхні дії поліцейські кваліфікують як шахрайство. Санкція статті передбачає покарання від штрафу до обмеження волі на строк до трьох років.