Головна Новини Чортківський десятикласник Саша Миханцьо отримав стипендію на навчання у The Lawrenceville Schоol

Чортківський десятикласник Саша Миханцьо отримав стипендію на навчання у The Lawrenceville Schоol

Про це повідомляється на сторінці у Фейсбуці Ukraine Global Scholars – неприбуткової громадської організації, що допомагає талановитим українським учням отримати освіту світового рівня, пише Чортків Сіті

На його місці вже дуже скоро може опинитися кожен зразковий український школяр (8-11 класів), який відповідає певним критеріям і заповнить заявку до 15 квітня, зразок якої міститься на сторінці UGS, і пройде конкурсний відбір.

Як це вдалося улітку минулого року десятикласнику Чортківської ЗОШ І – ІІІ ступенів № 7 Саші Миханцю – хлопець ділиться враженнями на сторінці Ukraine Global Scholars:

 Фото Ukraine Global Scholars

 «Це сталося зі мною у стилі першої закоханості. Близько року тому я і молодіжна міська рада Чорткова проводили захід про можливості навчання в Україні та за кордоном. Саме там я, простий хлопець-відмінник з багатьма інтересами, побачив відео-звернення про Ukraine Global Scholars від Ольги Василів (UGS’18). Неймовірна можливість, надзвичайно патріотична ідея і перспектива зустріти другу «сім’ю» настільки мене захопили, що того ж вечора я обшукав усі джерела інформації про цю програму. Але як це буває у любові, може здаватися, що ти недостатньо хороший для своєї другої половинки. Тоді, проте, мене переконали інші UGS-івці і я почав старанно працювати над своєю заявкою.

Я не збрешу, якщо скажу, що літо 2019-го стало найкращим у моєму житті. Спочатку довгоочікуваний електронний лист зі словами: «Так, саме ти у когорті UGS 2019 року!». Потім надзвичайно цікава, хоча й нелегка, онлайн-школа підготовки до екзаменів, потрібних для вступу. Десятого ж серпня, коли я відправився у табір UGS, стався гігантський зсув у моєму розумі. Стільки юних, обдарованих і цікавих людей перенасичували кожен квадратний метр навколо мене.

Першого дня домашнім завданням було написати кілька слів-вражень. Сам не знаю як, але у мене вийшло чимале есе про всіх нових друзів – настільки все було тепле і близьке. Ніколи не забуду веселі квести й ігри після ночей писання творів та походи карпатською природою. Якщо UGS – це сім’я, то табір – це узяти на літній відпочинок усіх своїх 50 братів і сестер й створити спогади на усе життя.

 Фото Ukraine Global Scholars

Чому я обрав The Lawrenceville School? Я обожнюю Lawrenceville за величезне розмаїття цікавих, унікальних і вимогливих курсів, найкрутіший викладацький колектив, середовище розумних учнів з усього світу, особливу систему гуртожитків (скидається на гоґвортську), і те, який веселий ролик директор школи прислав, вітаючи усіх прийнятих учнів.

Моя дорога у яскраве майбутнє тільки-но розпочинається. Я більше ніж вдячний Ukraine Global Scholars за те, що дозволили мені, хлопцю з невеликого містечка з невизначеним життєвим напрямком, долучитися до цього затишного, надзвичайно здібного суспільства. Я радію, майже зі сльозами на очах, бо бач, як чудово невипадкові збіги змінюють життя.

 Фото Ukraine Global Scholars

Саме тому я хочу максимально віддячити UGS, допомагаючи нашій країні після повернення зі США. Думок про це у мене багато. Мені подобається ідея допомагати людям з менших міст чи сіл більше інтегрувати у своє життя сучасні технології. Цікава й перспектива покращення системи освіти у бік більш прогресивної та персоналізованої. З іншого боку, палке бажання чималої кількості фіналістів UGS, студентів українських вузів і моє – зробити науку високооплачуваною перспективною кар’єрою, вектором розвитку України.

А як щодо того, щоб вивчати історію танців і власне самі танцювальні світові стилі у американських викладачів, поєднати це все з моїми улюбленими українським народними, і ще раз продекламувати на весь світ, що Україна свіжа, сучасна і відкрита до модернізації?

 Фото Ukraine Global Scholars

Словом, я певен, що західна освіта дасть мені найцінніші навички і досвід, з якими я, всі мої брати й сестри з UGS зможемо відбудувати нашу рідну країну, зробити її кращою і такою, щоб увесь світ «ого-го-гокнув!»