Головна Новини Чи дотримуються карантинних вимог напередодні Великодня в Монастириському районі

Чи дотримуються карантинних вимог напередодні Великодня в Монастириському районі

У Монастириському районі, де найбільше захворіло людей на коронавірус, перед Великоднем дещо послабили карантин. Це стосується кількості людей у магазинах, які можуть перебувати там одночасно. Цю кількість збільшили від 2-х до 5-ти, повідомляє Суспільне

Про це повідомив заступник керівника штабу боротьби з коронавірусом Монастирищини Павло Дронь:

“Зараз людей в магазинах є трошки більше, і це нормально. Якщо раніше було дозволено по дві особи заходити в магазин, то зараз можна по 5 заходити, але вони знаходяться на відстані. Всі люди в масках, всі на відстані один від одного і ніхто не спілкується близько. Ситуація в нас вся під контролем. Працівники служби надзвичайних ситуацій продовжують свою роботу з дезінфекції проблемних населених пунктів. Працівники поліції працюють в плані профілактики щодо дотримання і надалі заходів. Вони виконують всі вказівки районного штабу. Карантинних заходів, я підсумовую, дотримуються на 95 відсотків”.

Павло Дронь також розповів, як освячуватимуть великодні кошики в селах району та в Монастириськах під час карантину:

“Посвячення пасок буде проводитися наступним чином. Одні отці будуть проводити це освячення в онлайн режимі. Інший вид освячення пасок – це люди стануть на воротах, кожен навпроти своєї хати, поставить паску на місток. Священник буде їхати машиною і освячувати паски. Ще інший спосіб – священник в одному селі буде збирати в чотирьох місцях не більше 10 осіб з пасками. Всі паски будуть освячені. Щодо великодніх богослужінь, то вони проводитимуться в онлайн режимі. Що стосується окроплення гробів на цвинтарі, то священник буде сам ходити і окроплювати ці гроби”.