Головна Новини Фото юної тернополянки Ангеліни Жмуд – у переліку кращих в Україні

Фото юної тернополянки Ангеліни Жмуд – у переліку кращих в Україні

Трохи натхнення, наполегливості і найголовніше – креативу. Саме такий він – рецепт хорошого фото. І це не зі слів знає Ангеліна. Дівчині 15, проте вона вже є учасницею та переможницею різноманітних фотоконкурсів.

Ангеліна займається фотографією менше ніж рік, але її роботи вже входять до переліку кращих у різних рейтингах. Зокрема, нещодавно на конкурсі в Одесі серія робіт дівчини потрапила до 18 кращих в Україні.

– На конкурс приймалися тільки серії, і в мене була тема “Барвиста осінь”. Це були зйомки пейзажу осені, – розповідає фотограф, учасниця студії “Ікс-позиція” Ангеліна Жмуд.

– Там є половина робіт чисто студійних фотографій, які знімалися і все було викадруване. Це листочки осінні і так далі. І була половина робіт, яка знімалася у Тернополі. Переважно всі роботи з нашого ставу. З малювання у фотомистецтво.

Ангеліна розповідає: раніше багато часу приділяла саме образотворчому мистецтву, а вже згодом вирішила взяти фотоапарат до рук. Поразки загартовують і дають стимул працювати більше. Ангеліна розповідає: не завжди у конкурсах здобувала перемоги, але з кожного брала нові знання. Зараз юна тернопільська фотографиня найчастіше знимкує пейзажі. Каже: фотографувати в цьому жанрі їй найпростіше і дуже цікаво. Проте на час карантину Ангеліна поставила нову ціль – опанувати портретний жанр.