Головна Новини Фестиваль «Чортківська офензива» триватиме три дні

Фестиваль «Чортківська офензива» триватиме три дні

15 травня відбулася нарада щодо підготовки та відзначення 100 – річчя подій Чортківської офензиви. Участь у засіданні взяли заступник голови обласної ради Любомир Крупа, голова ОДА Степан Барна, Чортківський міський голова Володимир Шматько, керівники відділів та управлінь облдержадміністрації та райдержадміністрації, представники громадськості.

Присутні обговорили низку організаційних питань щодо відзначення подій цієї наступальної військової операції Української Галицької Армії.

Фестиваль «Чортківська офензива» триватиме протягом трьох днів: 7-9 червня на Чортківщині.

 

Відзначення розпочнуться у селі Ягільниця у п’ятницю, 7 червня. Виступом духового оркестру відбудеться відкриття фестивалю, планується також проведення військово-патріотичної теренової гри. У ній візьме участь молодь з Тернопільщини, Львівщини та Івано-Франківщини. Запланована і концертна програма.
Наступний день фестивалю пройде у Чорткові. У сесійній залі міської ради Петро Федоришин презентуватиме нову книгу про історію міста, на Ринковій площі діятиме Галицький ярмарок, а ввечері на площі Героїв Євромайдану відбудеться концерт. Окрім цього у програмі – квести, екскурсії, виставки тощо.

У неділю, 9 червня, у Чорткові пройде наукова конференція, священнослужителі відправлять поминальну панахиду на центральному кладовищі міста. Також третього фестивального дня відбудеться спецпогашення конверта та марок, приурочених Чортківській офензиві,  масштабна реконструкція бою та концерт.

Водночас заходи із відзначення 100-річчя Чортківської офензиви відбуватимуться також і в інших районах Тернопільщини.