Головна Новини У Чортківській громаді перейменують вулиці на честь загиблих Героїв

У Чортківській громаді перейменують вулиці на честь загиблих Героїв

Про перейменування вулиць, будівництво пам’ятників полеглим воїнам з Чортківської громади, оздоровлення їхніх дітей та інше йшлося на зустрічі міського голови Володимира Шматька з рідними загиблих захисників України 23 березня, – інформує Чортківька міська рада.

Напередодні річниці загибелі кожного із Героїв міськрада на різних медійних платформах публікуватиме біографію полеглого захисника, розповідь про його життєвий шлях, а також інформацію про час і місце заупокійного богослужіння, пише Чортків Сіті.

Щодо перейменування вулиць, попередньо родичі загиблих захисників позитивно сприйняли таку ідею. Якою буде процедура – міська рада згодом повідомить.

Будівництво пам’ятників усім загиблим Героям із Чортківської громади відбуватиметься за кошти бюджету громади. Окрім того, міський голова разом із родичами загиблих зійшлись на думці, що всі пам’ятники повинні бути одного зразка. Міська рада скористається послугами досвідчених архітекторів для розроблення концепції пам’ятника, яка буде затверджена лише після погодження із родинами Героїв.

Відразу декілька міст-побратимів Чорткова, зокрема швецька Карлскруна, німецький Бад-Зоден-Зальмюнстер, латвійське Талсі, французькі Канни та Безьє – виявили готовність влітку прийняти дітей загиблих Героїв Чортківської громади на відпочинок абсолютно безкоштовно.

Також з бюджету громади місто готове оплачувати путівки на санаторне лікування чи реабілітацію батькам загиблих захисників України із Чортківської ТГ.