Головна Новини У Чорткові перевізник пропонує підняти вартість проїзду у міському транспорті до 20...

У Чорткові перевізник пропонує підняти вартість проїзду у міському транспорті до 20 грн.

Приватний перевізник «Чортківське АТП 16142», який забезпечує функціонування міського пасажирського транспорту у Чорткові, звернувся до міської влади із проханням підняти вартість проїзду у громадському транспорті до 20 гривень, – інформує на своїй сторінці у Facebook Чортківська міська рада.

Директор автотранспортного підприємства Володимир Ворончак у листі на адресу міського голови В.Шматька вказує на те, що останнім часом різко зросли ціни на паливо-мастильні матеріали, шини, акумулятори, запчастини і т. д. Тому АТП при теперішній вартості проїзду (10 грн) не може забезпечити нормальне функціонування пасажирського транспорту, пише Чортків Сіті.

Також у листі зазначається, що розрахункова вартість проїзду в міському транспорті одного пасажира при рентабельності 15 % складає 28,27 грн. Попри те, пропонується встановити вартість проїзду у розмірі 20 гривень.

Фото: Чортківська міська рада

«Влада міста, – йдеться у дописі міської ради, – розуміє підстави для підняття тарифу, втім категорично не погоджується на настільки разючий ріст, звертаючись до містян висловити власні міркування щодо компромісної вартості проїзду у громадському транспорті».

Нагадаємо, що на даний час у Чорткові вартість проїзду одного пасажира у громадському транспорті становить 10 грн.