Головна Новини У Тернополі громадський транспорт не для дітей та матерів з візочками

У Тернополі громадський транспорт не для дітей та матерів з візочками

Тернополяни скаржаться на те, що в громадський транспорт не беруть учнів, та навіть з дитячим візком мамі сісти неможливо.

“НАС НЕ ПУСКАЛИ В ТРОЛЕЙБУС 9 ТА 35 АВТОБУС ((( Це жах… На зупинці “Лікарня швидкої допомоги” мене з немовлям та сином 8 років кондуктори не пускали в транспорт. При чому не були повністю заповнені пасажирами. Тролейбус не встигла сфотографувати. А фото автобусу зробила. Принципово наголошували, що не пускають з візками… Від коли???? Я забирала сина зі школи. Мало того, що йшла зранку по проїзній частині то ввечері таке… Слів не маю, – написала користувач Ольга Гордієнко”.  Даний пост жінка опублікувала у групі

“Мама на дорозі”.

https://www.facebook.com/photo/?fbid=3691791984202819&set=gm.541415693493483

У групі “Тернопільскі плітки” мама хлопчика поскаржилася, що дитина простояла 45 хвилин на вітрі та морозі, бо не змогли сісти у громадський транспорт, бо водії просто виганяють з нього дітей.

“Вчора 8.02 в проміжку 17-18 ч. моя дитина – учень 4 класу, щоб дістатися з 13 школи з вул. Острозького на Східний масив простояв 45 хвилин на зупинці, замерзаючи на морозі. За словами сина, таких дітей на зупинці було кілька. Водії закривають двері, не беруть дітей. Ті йдуть пішки. На вулиці холодний вітер, сніг Зараз це -5 ° С, а скоро буде -18 ° С. Що будемо робити? Не всі мають власні автомобілі, не всі можуть вранці й ввечері дозволити собі таксі”, – поскаржилася мешканка Тернополя.

Жінка зазначила, що знає постанову Кабміну про заборону стоячих місць під час карантину, але його водії часто порушують.

“Розпорядження Кабміну про те, що не можна перевозити “стоячих” пасажирів, є давно, але все одно часто бачу, що є стоячі пасажири, але коли це стосується дітей, то можна тільки “сидячі”. Мало того закриваючи перед дітьми двері, не завжди стежать, чи перебуває дитина на безпечній відстані від транспорту, і газують. Чому, наприклад, в тролейбусі пасажири не можуть стояти? Можна ж кілька стоячих взяти на відстані 1,5 м. це ж великий транспортний засіб”, – обурилася мама дитини.

Нагадаємо, що це не перший випадок не гідної поведінки кондукторів у тернопільському громадському транспорті. Восени, кондуктор вигнала учня з тролейбуса.