Головна Новини У Тернополі боротимуться за чесну владу і багату державу

У Тернополі боротимуться за чесну владу і багату державу

13 вересня 2016 року в приміщенні готелю «Тернопіль» відбувся круглий стіл «Декларації чиновників – під контроль громадськості». В його роботі взяли участь представники громадських організацій, Головного управління національної поліції в Тернопільській області та Тернопільської обласної Ради.

Після обговорення, представники 12 громадських організацій прийняли рішення про підписання Меморандуму та утворення антикорупційної Коаліції «Чесна влада –багата Держава».

Метою створення Коаліції є підвищення рівня прозорості діяльності посадових осіб органів вади та громадський контроль за відповідністю способу життя чиновників та їх родин до офіційно задекларованого.

Даний меморандум актуальний також і в контексті дії нових законодавчих норм, які містять, зокрема, Закони України «Про доступ до публічної інформації», «Про інформацію» та «Про засади запобігання і протидії корупції» і повинні забезпечувати доступ громадян до інформації про діяльність органів центральної та місцевої влади та самоврядування.

Усіх зацікавлених осіб і організації, які поділяють мету і шляхи роботи Коаліції запрошують до приєднання шляхом підписання Меморандуму.

Більше інформації про сам проект, Меморандум та організації, що вже його підписали, буде надано під час прес-конференції, яка відбудеться 20 вересня 2016 року в 11.00 в приміщенні готелю «Тернопіль» (3 поверх, 2 зал).

Круглий стіл відбувся в рамках проекту «Громадська антикорупційна кампанія з перевірки декларацій посадових осіб органів місцевої влади Тернопільської області» який підтримується ПРООН відповідно до проектного документа Проекту “Прозорість і доброчесність публічного сектору”.