Головна Новини У Ласківцях відкрили новий футбольний майданчик зі штучним покриттям (фото)

У Ласківцях відкрили новий футбольний майданчик зі штучним покриттям (фото)

Новий сучасний футбольний майданчик зі штучним покриттям з’явився у селі Ласківці Теребовлянської ОТГ. Участь в урочистому відкритті взяли голова Тернопільської облдержадміністрації Степан Барна, народні депутати Тарас Юрик та Роман Заставний, голова Теребовлянської РДА Юрій Ништа, голова місцевої ОТГ Сергій Поперечний.

Проект здійснено в рамках бюджетної програми «Будівництво футбольних полів зі штучним покриттям у регіонах України» за умови співфінансування: 50% – кошти державної субвенції та 50% – з місцевого бюджету.

За словами Степана Барни, новий і сучасний футбольний майданчик стане хорошою базою для спортивного розвитку школярів: «Лише цього року в області буде відкрито більше 20-ти футбольних полів зі штучним покриттям. Це хороша ініціатива народного депутата від Тернопільщини, голови обласної федерації футболу Тараса Юрика. Ці кроки робляться завдяки спільній стратегії децентралізації, а також підтримці зі сторони Уряду».

Також він наголосив, що Теребовлянська ОТГ – друга за величиною в області і вже третій рік поспіль отримує значну підтримку зі сторони держави.

«Це говорить про те, що дана громада має перспективи розвитку. У Ласківцях вдалося зробити реконструкцію школи, будинку культури, а також відкрити футбольне поле зі штучним покриттям. Для нас важливо, щоб зміни відбувалися у кожному без винятку селі, яке входить в ОТГ Тернопільської області, адже через зміни в селі будуть відбуватися зміни й в Україні», – підкреслив Степан Барна.

Також очільник області акцентував увагу на тому, що не потрібно забувати про спільну роботу народних депутатів від Тернопільської області: Романа Заставного, Миколи Люшняка, Тараса Юрика та інших, які активно працюють над розвитком краю та залученням додаткових коштів з державного бюджету.

«На сьогоднішній день, ми почали системну програму розвитку футболу в Україні, яка дасть можливість в усіх областях будувати інфраструктуру. Я впевнений, що це дасть досить серйозний ефект. Ми розуміємо, якщо хочемо розвивати активно дитячий футбол, то потрібно пропонувати дітям відповідну інфраструктуру та створювати належні умови. Навіть вигляд нових футбольних майданчиків стимулюватиме маленьких діток, які сьогодні спостерігали за грою, приходити і грати самим, починати з елементарних речей і виростати хорошими професійними футболістами. Це системна мета, а будівництво майданчиків є одним з її ключових елементів», – зазначив Тарас Юрик.

Також він розповів, що невдовзі відбудеться відкриття й інших футбольних полів, де наразі завершуються останні етапи будівельних робіт.

Після урочистостей на новому майданчику відбулися турніри з міні-футболу серед юнаків та волейболу між чоловічими командами.