Головна Новини У Коропці футбольним турніром вшанували пам’ять героїв

У Коропці футбольним турніром вшанували пам’ять героїв

У Коропці, що на Чортківщині, 8 жовтня відбувся обласний турнір з футболу серед команд ветеранів 40+.

Змагання присвятили пам’яті коропчан, які загинули в боротьбі за Україну. Вшанували також і воїнів-афганців з Коропця.

Уже декілька років поспіль у проведенні турніру організаторам допомагає народний депутат, лідер волонтерського штабу «Українська команда» в Тернопільській області Микола Люшняк.

Участь у змаганнях взяли 4 команди – ФК «Коропець», ФК «Лисоня-Бережани», ФК «Нива-Підгайці», ФК «Скалат». Спортивне дійство відбувалося на місцевому стадіоні «Дністер».

Перед початком турніру учасники поклали квіти до пам’ятного знаку на Алеї слави у Коропці та на могили воїнів Афганістану.

– Уже двадцять років ми проводимо такий турнір. Раніше він був присвячений воїнам-афганцям з нашого краю, а тепер вшановуємо також героїв російсько-української війни, які загинули за нашу свободу,  наголосив директор Коропецької ОДЮСШ для дітей та дітей-сиріт Дмитро Калиняк.

Народний депутат Микола Люшняк підкреслив, що імена воїнів мають бути написані не лише на пам’ятних знаках, але й в серцях кожного українця.

– Кожен з цих людей загинув у боротьбі за вільне майбутнє. Їхні подвиги ми не маємо права забути, саме тому щороку проводимо цей турнір. Воїни ЗСУ: Дмитро Голубовський, Ярослав Чемний, Ярослав Калиняк, Іван Підгірний, Валерій Штипула та воїни-афганці Дмитро Сутп’як, Андрій Куриляк, Петро Бадицький – ці імена навіки у нашій пам’яті, – наголосив Микола Люшняк.

Результати турніру:

1 місце – ФК «Лисоня-Бережани»

2 місце – ФК «Коропець»

3 місце – ФК «Нива-Підгайці»

4 місце – ФК «Скалат»

Переможці та призери нагороджені медалями, грамотами і пам’ятними призами.