Головна Новини Тернопільщина скаржиться на дефіцит локомотивів і вагонів на залізниці

Тернопільщина скаржиться на дефіцит локомотивів і вагонів на залізниці

Дефіцит локомотивів і вагонів на залізниці загрожує збитками для тернопільських підприємств.

Про це повідомив голова ОДА Степан Барна під час наради з питань забезпечення перевезення залізничним транспортом виробленої продукції за участі представників «Укрзалізниці», аграріїв і промисловців області, пише Zik.

За словами Барни, Тернопільщина не забезпечена достатньою кількістю локомотивів, а також вагонами для перевезення зернових вантажів, будівельних матеріалів тощо.

«В Україні виникла проблема із забезпеченням вагонами-зерновозами. Зокрема, у жовтні з потрібних понад 3 тисяч Тернопільщина отримала 482», – зазначив Барна.

За його словами, це може призвести до збитків на підприємствах та їх закриття.

«Через складну ситуацію, яка виникла, у мене серйозні претензії до роботи «Укрзалізниці». Зазначена концепція щодо закриття 12 станцій із 42 в області – категорично неприйнятна, і на цей крок ми не підемо», – зауважив Барна.

Проблему визнають і в «Укрзалізниці».

«Ми звикли, що вагони повинні курсувати так, як курсували до цього. Проте, станом на сьогодні, можливості забезпечити у повному обсязі рухомим складом у нас немає», – прокоментував перший заступник директора регіональної філії «Львівська залізниця» Ярослав Федак.

За словами Барни, ситуацію необхідно врегулювати найближчим часом.

Він повідомив, що звертатиметься до керівництва держави, якщо проблема не вирішиться протягом кількох днів.