Головна Новини Судді не послухали ні обвинувачуваного, ні потерпілу і винесли свій вердикт

Судді не послухали ні обвинувачуваного, ні потерпілу і винесли свій вердикт

Колегія суддів судової палати з розгляду кримінальних справ апеляційного суду Тернопільської області залишила без задоволення апеляційні скарги обвинуваченого Олега П. та представника потерпілої, подані на вирок Підволочиського районного суду Тернопільської області від 17 липня 2017 року.

Цим вироком 34-річного Олега П. визнано винним за ч. 3 ст. 185 КК України (крадіжка, поєднана з проникненням у житло) та засуджено до 1 року 6 місяців позбавлення волі.

Згідно з вироком суду, 21 грудня 2016 року Олег П. разом з іншою відомою слідству особою приїхали до с. Іванівка Підволочиського району Тернопільської області. Через паркан проникли на територію господарства Ольги Т., пошкодивши вікно, потрапили всередину будинку та викрали матеріальних цінностей на суму понад 8 тис. 500 грн.

В апеляційній скарзі обвинувачений просив змінити вирок суду і на підставі ст. 75 КК України звільнити його від відбування покарання з випробуванням.

Представник потерпілої у поданій апеляції просив скасувати вирок через м’якість і ухвалити новий, яким призначити Олегу П. до 4 роки позбавлення волі.

Заслухавши суддю-доповідача, обвинуваченого та його захисника, потерпілу та її представника, перевіривши матеріали справи, колегія прийшла до переконання, що суд першої інстанції вірно призначив покарання Олегу П. у виді позбавлення волі, застосувавши ст. 69 КК України. Нових пом’якшуючих обставин для застосування ст. 75 КК України в апеляційній скарзі обвинувачений не навів і суду апеляційної інстанції не подав. Стосовно апеляції представника потерпілої колегія суддів зазначила, що місцевий суд врахував думку потерпілої при призначенні покарання та вірно вирішив питання щодо цивільного позову.

Таким чином, колегія суддів прийшла до висновку, що підстав для скасування вироку суду першої інстанції немає, і відхилила апеляційні скарги обвинуваченого та представника потерпілої. Слід пам’ятати: “сulpae poena par esto” (покарання повинно відповідати провині).

Прес-служба апеляційного суду Тернопільської області