Головна Новини Підприємець з Тернополя «забув» розмитнити жіночу білизну

Підприємець з Тернополя «забув» розмитнити жіночу білизну

40-річний підприємець з м.Тернопіль, повертаючись з Італії на мікроавтобусі «Мерседес-Бенц Спрінтер», під час проходження митного контролю у червоному коридорі задекларував 40 місць багажу вживаних речей, вагою 700 кг.

Усно заперечив наявність будь-яких інших товарів, в тому числі таких, переміщення яких через митний кордон України підлягає обов’язковому декларуванню та оподаткуванню, 0352

Та коли митники перевірили вміст багажного відділення мікроавтобуса, то виявили на підлозі 7 коробок з пакунками, в яких знаходилися нові товари іноземного виробництва. Зокрема, одяг та жіноча нижня білизна в асортименті, різних торговельних марок, розмірів, моделей та кольорів, загальною кількістю 186 одиниць.

Серед них – бюстгальтери  торговельних марок «Verdissima» різних моделей: «RGS CLASSICO FERR», «RGS PUSH UP»; «RGS GRADUATO NO FER»; «MOSCHINO»; «HANRO»; жіночі труси торгових марок «Verdissima» різних моделей – «BRASILIANA», «PERIZOMA», «CULOTTE», «SLIP»; та «MOSCHINO».

До слова, в Інтернет-мережі ціна на жіночу білизну, до прикладу, бюстгальтеру відомого італійського бренду «MOSCHINO», стартує від 1600 грн за 1 шт. Тож, зрозуміло, що загальна вартість не задекларованих 186 речей значно перевищує дозволену митним законодавством загальну суму на ввезення із-за кордону нових товарів – 500 євро і до 50 кг.